Radiator wordt niet warm - Nefit Proline HRC24

Matthijs85

  • #1
De radiator in de woonkamer wordt maar een klein beetje warm. Hij verwarmt de kamer tot max 16 graden en voelt lauw aan.

De thermostaat geeft ook geen vlammetje.

Ik dacht dit probleem op te lossen door de HR-ketel bij te vullen. De druk in de ketel stond op 1,5 bar en nu op 2,4 (2,0 toen ik hem net gevuld had en de kraan uit draaide, dus hij schommelt waarschijnlijk wat). Het probleem blijft echter.

De thermostaat knipperde eerst ook tussen 'FILL' en temperatuur. Volgens de handleiding van de thermostaat zou hij dit pas moeten doen bij een druk tussen de 0,2 en de 0,8 bar, maar dit doet hij dus al bij een druk van 1,5 bar..

De overige radiatoren (met thermische knop, als ik het goed zeg) worden wel warm. Soms ook als de knop zo ver mogelijk uit gedraaid staat.

De HR-ketel is een Nefit Proline HRC24 CW3/CW4
 

Matthijs85

  • #3
Het lijkt gelukt te zijn, bedankt! :)

Wat ik nog wel vreemd vind is dat sommige andere radioatoren, met thermische knop, aangaan terwijl ze op 0 staan, en anderen weer niet (direct) aan gaan als ze op 6 staan, maar goed, het huis is in ieder geval weer warm :)
 

Wtavaneijsden

  • #4
Dan laten de kranen vermoedelijk door. gebeurd vaker bij oudere kranen.
 

Matthijs85

  • #5
Welke kranen? De CV is een jaar geleden geplaatst..
 

Wtavaneijsden

  • #6
Radiator kranen. Als een kraan op 0 staat zou hij niet door mogen laten.
Mogelijk vuil in de kraan dan. Gebeurt weinig maar de thermostaat kop zou ook niet goed kunnen zijn. maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk. maar niet onmogelijk. Maar goed onderzoeken met gezondverstand kom je er zeker achter. veel succes!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #7
Aanvoer en retour misschien verwisseld?

Als je de cv aan zet moeten de leidingen bij de kranen het eerste warm worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu