Radiator verwijderen - geen CV

Landiej

  • #1
Wij willen graag een radiator verwijderen uit de woonkamer omdat hij nooit gebruikt wordt en in de weg staat. We weten alleen niet helemaal zeker hoe we dit aan moeten pakken.

We hebben geen eigen CV-ketel, maar een collectief CV-systeem. De radiator waarom het gaat heeft een thermostaatkraan en een voetventiel dat lijkt op deze:

foto ontbreekt
maar dan met 1 leiding richting de radiator (boven) in plaats van 2.

Kan iemand hier ons misschien instructies geven hoe we dit het beste kunnen aanpakken? Volgens de vorige huurders moet het heel makkelijk zijn, maar we winnen toch graag eerst wat info in :lol: :D
 

Xr8

  • #2
Je zult eerst moeten weten wat voor onderblok het is. Is het een 50% uitvoering dan zul je het blok moeten laten zitten, of de slangen doorkoppelen. Doe je dit niet dan worden er elders een of meerdere radiatoren ook niet meer warm.

Succes.
 

Landiej

  • #3
Hmm. Geen idee wat een 50% uitvoering is. Zou een foto helpen?

Het moet volgens mij gewoon kunnen, aangezien de vorige bewoners de radiator ook hun gehele huurperiode in de berging hebben laten staan en de andere radiatoren gewoon konden gebruiken.
 

Landiej

  • #4


Dat is hoe het er bij ons uitziet. Heb even snel foto gemaakt met mn telefoon, dus hoop dat het duidelijk is. Valt me nu pas op dat hij wel echt anders is dan het plaatje wat ik eerder postte :roll:
 

Xr8

  • #5
Ken deze blokken niet. Een 50% ventiel staat vaak iets van 0.5 of 1/2.

De radiator kun je overigens altijd wel weghalen. De moet dan alleen beide kanten van het blok afdoppen. Indien het een 100% aansluiting is dan kun je de leidingen bij de vloer afdoppen en het blok laten vervallen. Voordat je gaat zagen oid eerst meten wat voor diameter de buisjes zijn.

Succes.
 

Landiej

  • #6
Bedankt voor je reactie.

Zagen zou niet nodig moeten zijn.
Volgens de vorige bewoner is het een kwestie van dichtdraaien en loskoppelen, maar het is mij niet helemaal duidelijk wat ik precies dicht moet draaien, en of ik de buis die richting de kraan gaat ook weg kan halen.

Iemand anders misschien nog ideeën?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu