Radiator verplaatsen met gebruik van buigzame cv leiding

Harter

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een vraag betreffende het verplaatsen van een radiator.

Ik wil een bestaande radiator vervangen voor een nieuwe radiator. Deze radiator wil ik tevens op een andere plek plaatsen. Gevolg is dat ik de cv leidingen aan moet passen. Nu ben ik van plan deze leidingen weg te werken in de vloer. De bestaande vloer wordt ca 5 cm opgehoogd en afgewerkt met underlayment tevens wordt de vloer geïsoleerd.

Mijn vraag is kan ik de cv leidingen wegwerken in de vloer (in de ontstane spouw onder het underlayment) en hoe kan ik dit het beste doen. Is bv buigzame leiding met pvc mantel een goede optie.

Al vast bedankt voor de tips :idea:
 

Robert R

  • #2
Gaat heel erg goed als je een meerlaagse buis neemt.

Kan geen merken noemen maar het zijn kunststofbuizen met een aluminium tussen laag (dus 100% zuurstof dicht). Werken meestal met perskoppelingen, maar er zijn ook knelkoppelingen in de handel.

Probeer een stuk buis te krijgen bij een installatiebedrijf, daar in de groothandel meestal per 100 meter gaat. Trouwens bij een aantal bouwmarkten heb ik ze ook al gezien.
 

Harter

  • #3
Robert,

Bedankt voor je tip. In de bouwmarkt heb ik alleen van die rollen gezien en dat is koperbuis met pvc mantel. Met aluminium laag heb ik ze nog niet gezien. Maar die bestaan dus ook?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De buis die Robert aanhaalt is van buiten pvc dan een laagje aluminium en dan een binnen buis van pvc.

Pvc en koper dat is WiCu.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu