Radiator Thermostaatknoppen testen

Jfrancke

  • #1
Hallo,

Vandaag heb ik 5 radiatoren met thermostaatkop geplaatst in mijn huis die begin van de zomer waren afgesloten ivm verbouwing. Teruggeplaatst laten slechts 4 van de 5 thermostaatkoppen de warmte ook echt door (de buis er voor wordt wel warm). Kan het zijn dat alle 4 die koppen kapot zijn gegaan in de tijd van onbruik? Hoe kan ik checken of de koppen kapot zijn? Als ik de kop er af haal stroomt het warme water ook nog niet door: ook als ik het pinnetje indruk, het lijkt of er ergens nog een blokkade is.

Iemand een idee? Het gaat om witte Danfoss thermostaatkoppen. Alvast bedankt!



 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Sla met een kleine hamertje of voorwerp een paar keer zachtjes op het pinnetje of achterzijde van de kraan , binnenwerk zit waarschijnlijk vast. zonder knop moet de kraan open staan en radiator warm worden. heb je ook goed ontlucht ? indien radiator niet goed opgehangen is (ontluchting lager dan kraan) dan moet je de radiator aan de zijde van de ontluchter optillen en dan ontluchten.
 

Jfrancke

  • #3
Bedankt voor de snelle hulp! De radiator hangt iets uit het lood zodat de ontluchter hoger hangt dan de kraan, maar als ik ontlucht komt er direct water uit de ontluchter, of moet ik dat vrij lang volhouden en de radiator centimeters omhoog tillen?

Het pinnetje op de kraan kan ik induwen (+- halve centimer) en die veert dan direct ook weer goed terug. Kan het zijn dat de kraan op een andere manier nog "dicht zit"?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
Zit op retour leiding ook "voetventiel "? die kan ook dicht staan uiteraard
 

Jfrancke

  • #5
Ah, dat lijkt een oplossing te kunnen zijn: er zit aan de onderzijde achter een wit dopje inderdaad iets wat het voetventiel zou kunnen zijn (?). Er kan een inbus-sleutel in alleen hij zit heel erg vast, kan ik die (met wat meer geweld) naar links opendraaien? Of werkt dat anders?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #6
Linksom is open , probeer eerst of imbus rechtsom draait voordat je geweld gaat gebruiken , meestal kun je het ook gewoon zien :mrgreen:
 

Jfrancke

  • #7
Super: gisteravond kreeg ik ze niet los omdat het systeem nog te warm was denk ik. Vanmorgen was alles weer koel en lukte het wel en worden de radiatoren warm. Hartelijk bedankt voor de tips Mobel!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu