Radiator lekt en nu schimmel op de wand

Elis

  • #1
Hoi,

Graag roep ik jullie hulp in voor het volgende. Wij hebben in 2009 in onze nieuwbouwwoning de badkamer laten betegelen en alles laten aansluiten. In de badkamer stond vanuit de bouw een vrij grote radiator en deze hebben wij laten vervangen voor een designradiator.

Na 3 maanden vertoont de buitenkant van de muur (waar de radiator aan hangt) schimmelplekken. De aannemer is diverse malen teruggekomen, maar zonder resultaat. Hij weet niet waar het probleem zit en laat niets meer van zich horen. Wanneer de radiator aanstaat lekt hij niet, maar op het moment dat we hem uitzetten begint hij met lekken. Weet iemand misschien wat we hier tegen kunnen doen? We hebben het bedrijf die onze verwarmingen heeft ingeregeld gevraagd of ze dit ook voor de badkamer willen doen, maar dit weigeren ze. Ze kunnen geen berekening maken omdat ze niet weten hoeveel cm's pijp er gebruikt is en andere belangrijke informatie ontbreekt. Wat voor informatie ze precies nodig hebben, weet ik dus niet, maar dat moet wel te achterhalen zijn.

Hoe kunnen we ervoor zorgen of wat moeten we doen om dit probleem op te lossen. We willen in de winter namelijk in een warme badkamer douche.

Alle tips zijn welkom!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Als de radiator lekt in koude toestand lekt hij ook in warme toestand. Als de radiator warm is verdampt het lekwater. Het lijkt dan of er geen lekkage is.
Maar nu? hoe is dat op te lossen.
Om de lekkage te verhelpen moet u de lekkage opsporen ( hakken in de muur om de lekkage te vinden?). Of is het de aansluitkoppeling? Zit deze mogelijk achter een tegel of in het stucwerk?
Het is denk ik de enige beste oplossing om het grondig aan te pakken. Anders blijft het klungelen.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Waar begint die te lekken?

In de muur of zichtbaar?


Bovendien heeft u garantie op het gedane werk,als u zelf gaat sleutelen vervalt je garantie.

Schrijf de aannemer maar aan of degene die het geïnstalleerd heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu