Radiator in inkomhal verwijderen?

Daze

  • #1
Momenteel heb ik een radiator in de inkomhal hangen maar ik overweeg om deze te verwijderen. Echter, ik vraag me af of dit negatieve gevolgen zou kunnen hebben. Het betreft een hal welke gesitueerd is tussen de woonkamer (met open keuken) en de trap naar de bovenverdieping, zie plattegrondje.



Waar ik enigszins voor vrees is dat de onverwarmde hal de aangrenzende woonkamer teveel afkoelt en het dus moeilijk zal zijn om de woonkamer op temperatuur te krijgen/houden.

Een ander punt: ik heb een ventilatiesysteem C, de lucht welke door de roosters in de slaapkamers binnenkomt zal nog voor een deel via de woonkamer in de open keuken worden afgezogen. Is het nu niet zo dat de aangezogen lucht, welke inmiddels door de radiatoren op de bovenverdieping is opgewarmd, weer teveel afkoelt wanneer het door de trappenhal en de onverwarmde inkomhal de woonkamer wordt ingezogen om via de keuken afgezogen te worden? Kan dit geen nadelige invloed hebben op de temperatuur in de woonkamer?
 

Fiesiekus

  • #2
Zou me er niet al te veel zorgen om maken, in principe is in een woonkamer genoeg vermogen geinstalleerd. Bovendien werkt de portaal als buffer tussen woonkamer en buitenkoude.

Als de hal-radiator 's winters dicht staat, komt het in de living dan gewoon op temperatuur?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
U krijgt wel te maken met een vlaag koude lucht iedere keer dat de deur van de hal open gaat, qua comfort gaat u er niet op vooruit en qua stookkosten m.i. ook niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu