Radiator blijft koud als andere wordt aangezet.

Emiel1

  • #1
Hallo,

In de gang van mijn huis komen een aanvoer/retour leiding naar beneden vanaf de bovenverdieping, bijna het "eindpunt" van het CV-circuit.

Hierop zijn dan nog twee radiatoren aangesloten, nl eentje in de gang met korte (ca 30 cm) leidingen en eentje in de erker van woonkamer, middels horizontaal leidingen door de gangmuur (ca 2 meter).

Alle genoemde leidingen zijn van het dunne formaat.

Probleem: Als de radiator in de gang opengezet wordt, dan wordt deze gewoon warm, maar... de radiator in de woonkamer blijft dan koud. Aangezien de thermostaat in de woonkamer zit, is dat niet de bedoeling, dus laten we de radiator in de gang maar permanent dicht (dan wordt die in de woonkamer nl. wel gewoon warm).

Maar afgelopen winter dit toch wel als een ongemak ervaren, dus wat kan hiervan de oorzaak zijn ? En hoe is het te verhelpen ?

Met vriendelijke groet,
Emiel
 

Kacheltje

  • #2
Dag Emiel1,
Zoek eens op waterzijdig inregelen. Dit ziet er uit als een typisch voorbeeld dat je cv systeem niet in ballans is.
 

Emiel1

  • #3
Beste Kacheltje, bedankt voor de info.

Ik heb binnen dit forum meteen e.e.a. over het onderwerp gezocht en gevonden, dus zal het eens nader bestuderen. Momenteel zit er echter geen water in het CV-systeem ivm stevig ander kluswerk in het huis, dus dat "waterzijdig inregelen" moet sowieso even wachten.

Maar als er iets aan de CV-leidingen geklust moet worden, dan zou het nu wel een goed moment zijn...

NB
Is dat "waterzijdig inregelen" iets wat de CV-ketel-onderhoudscontract-man (of vrouw, maar dit nog nooit meegemaakt) ook evt. kan doen ?

met vriendelijke groet,
Emiel
 

Kacheltje

  • #4
Als je je cv systeem aanpast is vaak het opnieuw inregelen ook nodig.
Als je een onderhoudscontract hebt kan een beetje onderhoudsman/vrouw dat ook wel. Echter dat zal niet tot zijn standaard werkzaamheden behoren. Misschien dat je met een bak koffie met wat er bij de man/vrouw wel kan verleiden. De voorzieningen moeten er wel zijn. Bij veel woningen zie je dat dat niet mogelijk is. De installatie moet dan aangepast worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu