Radiator beugel bevestiging in de muur

Reno

  • #1
Hallo,

Ik heb laatst een radiator met twee beugels gekocht. Nu vraag ik mij af of deze wel voldoende zijn om de radiator te dragen.
Op de foto's is te zien om welke beugels het gaat.




Kan ik daarnaast de radiator gewoon in de beugel hangen?

Gegroet.

Radiator: 4571 W T33 afmeting: 600x1600
 

Fiesiekus

  • #2
2 beugels totaal? Het gaat vooral om de bevestiging in de muur; die (keil)bout moet loeistevig in de muur. Maar beslist niet te vast draaien!!! Vast is vast. Als dat monteren met de bouten (welke ga je gebruiken?) in orde is, kan die beugels dat gewicht wel aan.
 

Reno

  • #3
Ja, ik was inderdaad van plan de twee beugels aan de muur te bevestigen met vier keilbouten en hierna de radiator hier in te hangen.
Ik vraag me ook af of de radiator niet heen en weer gaat schuiven.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Keilbouten is nergens voor nodig.
In een stenen muur gewoon pluggen 10 mm met houdraadbouten is ruim voldoende.
Hang deze dingen dagelijks op dus en de fabrikant levert er niet voor niets beugels bij dus waarom zou je daar dan aan twijfelen?
En schuiven gaat een radiator nooit uit zichzelf, als het goed is zitten er wel plastic dingetjes bij die je in de gleufjes van de ophangstrippen moet doen, dit om geluidsklachten te voorkomen.
Succes ermee.
 

Xr8

  • #5
De door u getoonde L consoles zijn hier speciaal voor gemaakt. Hoeveel lippen zitten er aan de radiator. Als ik zelf zo'n radiator moest bevestigen met J beugels dan zou ik er 3 stuks op zetten.

Zitten er echter maar 2 x 2 lippen aan de radiator en zijn er twee consoles meegeleverd dan deze gewoon toepassen. Als het gaat om een voldoende stevige muur/beton kun je deze consoles ook met houtdraadbouten en 10mm pluggen bevestigen.

De radiator kan iets heen en weer. Dit moet ook. Let tevens op dat er in de haakjes waar de lippen van de radiator in vallen kunststof inzetstukjes horen te zitten. Zitten deze er niet in dan heb je kans dat het bij het uitzetten van de radiator geluid gaat maken.

Succes.
 

Fiesiekus

  • #6
Hinderlijk tikken soms zelfs knallen (als je net in bed ligt en de CV is een half uur uit of zo).
 

Xr8

  • #7
Precies, en dan zowel bij opwarmen als afkoelen. Fijn geluid.
 

Reno

  • #8


Dit waren de enige "plastic dingetjes" die zijn meegeleverd.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #9
Die kun je dus weggooien, deze zijn om de ophangstrippen aan de radiator te beschermen tijdens opslag en transport.
Als het goed is zit er in de verpakking van de radiator ook een plastic zakje waarin pluggen, houtdraadbouten en plastic clipjes zitten die in de muurbeugels gemonteerd moeten worden.
Weet niet of het bij dit merk ook zo is maar vaak worden er ook nog een ontluchter en aftappertje bij gedaan.
 

Reno

  • #10
Bedankt voor alle antwoorden.

Ik heb de verkoper gebeld en die vertelde dat er alleen beugels bij deze radiator worden geleverd. En hij wist niets van plastic tussen stukjes.

:cry:
 

StefanD

  • #11
Ze horen er wel bij. Als je ze er niet tussen doet heb je meer kans dat de radiator gaat tikken als hij warm wordt of afkoelt.
Maar die dingen stellen niet zoveel voor. Als je zelf een stukje rubber (van een tuinslang of fietsband of zo) en je legt dat in het ophangpunt van de beugels en je hangt daar de radiator in heb je hetzelfde effect.
Zo ziet het er uit met plastic kapje:

Links is de radiator met aangelaste beugel, middenin het plastic kapje en rechtsonder de wandbeugel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu