Rachels MDF plafond

Tom_m

  • #1
Goedenavond,

Ik ben momenteel bezig met een klein klusje in onze hal. In onze hal bevindt zich een nis van zo'n 90x100cm waarin een laag dressoir staat en de kapstok aan de muur hangt.

Het lichtpunt in de gang zit hier echter ver vandaan, wat ervoor zorgt dat het altijd een donker hoekje is. Ik wil daarom een verlaagd plafond maken, maar enkel alleen in de nis, zodat ik hier twee LED inbouwspots in kan maken.

Ik ben begonnen met het monteren van houten rachels van 44x44mm vuren aan het betonnen plafond. Bij het monteren blijkt dat er echter aardig wat leidingwerk in het plafond schuilt waar ik als het ware een beetje omheen moet werken met m'n slagpluggen. Ik heb nu twee rachels zitten met een onderlinge afstand van zo'n 80cm. Ik wilde hier eigenlijk nog een 3e rachel tussenin maken voor de stevigheid, maar helaas stuit ik hier zowel op de lengte als de breedte op elektraleidingen.

Ik heb dan ook 2 vragen:

- Is het voldoende om het plafond van MDF aan deze twee rachels te monteren zonder dat de boel gaat doorhangen?

- Wat voor MDF dikte zouden jullie aanraden? (mede gelet op m'n vorige vraag)

Alvast bedankt!
Tom
 

Tom_m

  • #2
Inmiddels is het toch gelukt een 3e rachel tussen de 2 bestaande rachels te bevestigen. De onderlinge afstand tussen de rachels is nu zo'n 36,5cm.

Rest enkel nog de vraag over de dikte van het MDF. Wat zouden jullie aanbevelen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik denk niet dat dikker MDF het principe van doorhangen voorkomt. Maar de overspanning is 30cm, terwijl er nauwelijks gewicht op komt, alleen de spotjes. Zou moeten kunnen dus. 6mm MDF is al voldoende.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu