raar flabberend geluid bik nefit ketel

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo Ben, de combiketel maakt een raar flabberend geluid, alsof er een schoeprad door water oid heen flubbert. Ik krijg hierbij regelmatig storing 3. Is dit de ventilator? Ik heb net het expantievat vervangen, en weet niet of dat er mee te maken heeft.

Groetjes Bennie
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Klinkt inderdaad als een defecte ventilator Bennie. Is het nog een grijs model? (Zit rechts boven in).
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ketel is van 1989. Ik heb gisteravond syfon verwijderd en leeggemaakt. Hij zat aan de nek toe vol met ketelsteen.Ketel draid nu zonder bijgeluiden. Even afwachten .

Groetjes Bennie
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Top, ik zou echter in het voorjaar als de kou er weer een beetje uit is nog een stapje verder gaan, De bak waar het syphon onderhangt is met vier bouten bevestigd. Dit is de zogeheten condensbak, als je deze verwijderd kom je een retarder tegen (Een plaat die ervoor zorgt dat de warmte niet te snel door de ketel gejaagd wordt). Die kan je eventueel verwijderen om vervolgens de lamellen (Ribben) van de warmtewisselaar te reingigen maar nog belangerijker is de sleuf achterin die gelijk toegankelijk is zodra de condensbak verwijderd is, deze "brievenbus" zal dan ook wel vol zitten met "ketelsteen" (Het is geen ketelsteen maar een derivaat van het aluminium wat meekomt met het condenswater). Als je geen nieuwe pakking voor de condensbak hebt en deze is erg uitgedroogd zou ik de bak vastzetten met siliconenkit. (Aangezien het toestel al uit '89 is verwacht ik niet dat deze nog eens los gemaakt hoeft te worden).

Succes
Sil.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu