Raadselachtige 'verstopping' keuken? Geen verstopping..

Liss

  • #1
Onze afvoer in de keuken loopt totaaaal niet meer door, geen druppel. ‘t loopt gewoon de vaatwasser in, want dat is blijkbaar de weg van de minste weerstand!

Nu is het vreemde; we hebben van alles geprobeerd tegen een verstopping. Zo’n rubberen plopper, chemische middelen... een ontstoppingsveer gekocht bij de gamma. Maar er is nérgens een verstopping te bekennen?

Het zit als volgt in elkaar.
Eerst de sifon; deze hebben we losgehaald, het water blijkt daar goed doorheen te kunnen stromen.
Op de sifon zit een grote witte geribbelde slang aangesloten, te zien op de foto’s.



Hier zie je dus de sifon.
Die witte geribbelde slang gaat dus zoals je ziet naar beneden, en gaat dan de onderkant van t keukenkastje door, en komt vervolgens daaronder als volgt uit:



Zo dus! en dan maakt die dus een (vrij scherpe) bocht, en komt ie op die grijze PVC buis uit, die uiteindelijk de grond in gaat, te zien op de volgende foto:



Nou, heel leuk en aardig maar;
als we die geribbelde slang, waar de sifon op uitkomt, er afhalen.. en we laten dan water door de sifon lopen, loop het gewoon goed door. Dus; het probleem zit niet in de sifon.

Toen hebben we dus in die witte geribbelde slang + verder die grijze buis in ongeveer 4 meter ontstoppingsveer gedaan, dat lukte ook gewoon.. dus er leek geen verstopping.
Om het zeker te weten hebben we die witte geribbelde slang helemaal losgekoppeld zowel van de sifon als van die grijze PVC buis –> Nergens een verstopping in die geribbelde buis. Dus; de sifon is uitgesloten en ook die witte geribbelde buis. Per ongeluk trokken we ook die grote grijze pvc buis los.... maar goed; ook die even bekeken en nérgens een verstopping.
Dus het complete deel wat boven de vloer zit hebben we uitgesloten van verstoppingen.

Je zou hierdoor denken dat de verstopping dieper zit, namelijk onder de vloer. maar... dat denk ik niet want: zodra we de kraan aanzetten, loopt vrijwel gelijk (binnen een paar seconden) de wasbak vol. Het kan dus niet zo zijn dat de verstopping heel diep zit, dan zou het veel langer duren totdat het water blijft staan in de wasbak, want we hebben een vrij lange weg al uitgesloten van verstoppingen.

We dachten ook nog dat het aan die scherpe bocht kon liggen die die witte geribbelde buis vlak onder het keukenkastje maakt...dus ook die hebben we wat beter geprobeerd te ‘buigen’. maar je zou dan toch denken dat er wel IETS doorheen loopt, want er is toch wel minimaal een ‘gat’ van 2cm² open in die bocht.. en nu loopt er echt helemaal niets doorheen... Nou, ben dus echt wanhopig en heb geen idee meer waar t aan kan liggen.. Iemand enig idee?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De verstopping kan wel 30m verderop zitten.
Zodra je water in de buis laat lopen creer je een afsluiting welke het lucht tegenhoud dat tegen de werkelijke verstopping aan zit.
Doordat het lucht niet uit de buis kan kan het water er niet in.

Meestal begint deze verstopping met 'klok' geluiden uit de afvoer, vooral bij gebruik van heet water.

Gebruik liever geen chemische stoffen, deze hebben de neiging te kristalliseren als ze afkoelen en dan word het vaak alleen maar erger en bij het opheffen van de verstopping heb je dan kans op chemische brandwonden.

de beste methode is er een hoge druk reinigingskop doorheen te sturen(rioolrat) dan is de verstopping zo weg.
Ikzelf monteer een T stuk op de plaats waar de buis de vloer ingaat en zet op het ene stuk een waterzuiger en op de andere een hobby rioolrat.
Vervolgens de rat drukloos zover mogelijk invoeren en dan de zuiger en hogedrukreiniger aanzetten, komt er water terug door de verstopping dan zuigt de waterzuiger dat weg voordat het uit de buis komt.
Vervolgens de rat zo ver mogelijk doorvoeren en ook tijdens het terug halen de druk erop laten staan.
Ben je weer een paar jaar van het probleem of.
 

Liss

  • #3
Hmm, dat van die lucht klinkt wel logisch. Zo had ik er nog niet over nagedacht..
maar elders in huis loopt alles goed door. De badkamer (die een meter of 6-7 verderop zit) heeft geen problemen, en de wc ook totaal niet. Dus héél ver zou het dan dus niet kunnen zitten?
We hebben ook alleen last als wij zelf iets met water in de keuken doen; we merken dus niets van eventuele buren (appartementencomplex).

Maar het beste zou dus zijn een loodgieter zoeken die met zo'n hogedruk iets kan werken?
 

Sewerboy

  • #4
De verstopping zit hoogstwaarschijnlijk verder weg, onder de vloer. Hoe ziet de leiding onder de vloer eruit? Wat is de diameter bijvoorbeeld en de lengte, voordat leiding bij grote afvoer opkomt? De meeste gootsteen afvoer verstoppingen los ik op door onder de vloer te gaan, de leiding door te zagen, of een gat van 60mm erin te boren, en leiding onder hogedruk door te spuiten. De meeste gootsteenleidingen die ik onstop zijn 75mm in doorsnee. Deze zitten vaak zo verstopt dat er met een ontstoppingsveer niet doorheen te komen is en ik echt moet rammen met een onstoppingskogel op de hogedruk om erdoor te komen.
De bewoners hebben dan alles zelf al geprobeerd, net als u, om de boel te ontstoppen.
 

Liss

  • #5
Helaas kunnen we niet onder de vloer kijken, we wonen in een appartementencomplex.. dus hij 'verdwijnt' in de betonnen vloer en geen idee wat er daarna mee gebeurt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Toilet is een leiding van 125mm die van de keuken komt daar ook op maar is maar 50mm.
Bij mij zit er vanaf het punt dat de leiding de vloer in gaat tot hoofdriool ca 3m leiding, maar dat kan bij jouw veel meer zijn.

Je hebt geen loodgieter nodig maar een rioolreiniger/ontstopper.
Deze mensen hebben de juiste apparatuur om je leiding door te spuiten en de verstopping op te heffen.

Kan overigens ook nog komen door een doorgezakte leiding onder de vloer, er is dan helemaal geen verstopping maar een luchtbel die vastzit tussen 2 sifons, 1 onder je wasbak en 1 door de verzakking.
mogelijk dat de beugel waarin de buis opgehangen is is losgeschoten.
 

Sewerboy

  • #7
Stond in uw tekst iets van "onder de vloer", vandaar. In dat geval doen wij het ook zo ongeveer als de headhunter. Meestal lopen de leidingen in een appartement in de betonvloer naar een verzamelleiding en vanaf daar naar beneden.
 

Liss

  • #8
Oh ja sorry ik bedoel dus onder onze eigen 'vloer', maar in t beton wat eronder zit. Onduidelijkheidje in mijn tekst!
 

Liss

  • #9
Bedankt voor alle reacties, ik begreep namelijk maar niet hóe het nou kon dat we nergens een verstopping zagen maar het water tóch zo snel al in de gootsteen bleef staan. Die lucht heeft duidelijk een lampje doen branden bij mij :idea:

Nu maar dus een ontstopbedrijf inschakelen!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
Even een vraag hoeveel graden bocht is dit



omdat je zei appartementen complex en je afvoer in de betonvloer verdwijnt

zou zeggen dat ik de vloer een rubber ring aansluiting zit misschien zit die dubbel.
 

Liss

  • #11
90 graden (voor zover ik kan zien), die geribbelde witte buis komt dus uit op die grijze, die grijze loopt iets omlaag (logisch, want anders loopt t water niet door), en vlak boven de vloer 90 graden bocht, en dan gaat ie dus recht naar beneden de vloer in, geen idee wat er daarna gebeurt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
Als die bocht 90 graden is loopt hij nooit zo hoog om hoog

dus de pijp die naar beneden loopt is scheef of er zit daar iets niet goed
Per ongeluk trokken we ook die grote grijze pvc buis los
hoe mag ik me dit voorstellen?
 

Liss

  • #13
Ik snap niet zo goed wat je bedoelt?
die hoek is echt 90 graden

dus ┐


dus boven de vloer loopt t nog (bijna) recht, en dan die hoek, en dan dus recht naar beneden de vloer in.
 

Liss

  • #14
Bla hier stond onzin haha
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #15


en ik vermoed dat er een omgekeerde verloop 50x40 in die bocht zit en die weer in een rubber verbinder op die manier kan je de buis wat meer op afschot krijgen.

en zo te zien is dat zeker 10-14cm
 

Liss

  • #16
Ja, zo ongeveer lijkt het wel, de hoek is dus wel 90 graden, maar t is wel iets 'scheef'. dus hoe ze dat precies hebben opgelost onder de vloer, dat weet ik niet...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #17
Je zei dat het een appartement is zit er beneden bij jullie dan nog onder buren.
ken je die pijp bewegen als deze is los gekoppeld
 

Liss

  • #18
Ja onder ons zitten nog buren, we wonen op de 4e verdieping.

die pijp die de vloer in gaat kom ik eigenlijk niet goed bij... die steekt ook nauwelijks boven de vloer uit, en het is ver onder het keukenkastje. Om die lange grijze pijp dus weer 'aan te sluiten' nadat ik hem had losgehaald, kostte ook wat moeite omdat we er simpelweg niet helemaal bijkomen bij het eind. Dat was dus goed mikken en er dan op tikken zodat ie weer goed vast zit. Denk dus dat die pijp in de vloer niet heel beweeglijk is, anders lukte dat vast niet zo goed en zou die 'wegschieten' zodra we onze pijp er op probeerden te drukken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #19
Normaal zit het zo aan gesloten in de vloer



en als de rubber nu verschoven is en half in de pijp zit zodat de afvoer geknepen word.

Het beste is dat er naar dat punt gekeken werd en evt laat je een loodgieter naar dat punt kijken.

en evt nieuwe leiding met een sifon met beluchter te plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
Gerelateerde onderwerpen
WC op zolder, raadselachtige standpijp

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu