Purschuim of montageschuim

Clausowitz

  • #1
Hoi,

Ik wil mijn douchebak aan de onderzijde voorzien van schuim om hem wat meer stevigheid te geven. Ik weet een gipsbetonblok zou beter zijn maar het hele spul zit al in elkaar. Ik dacht er aan om schuim in een zak te spuiten die ik onder de bak plaats. Nu heb ik begrepen dat er buiten purschuim ook nog zoiets als montageschuim bestaat. Dat zou harder worden dan purschuim. Iemand hier ervaring mee en zo ja wat moet ik dan hebben? Hoe heet dat in de winkel?

Marco
 

Fiesiekus

  • #2
Googelen op montageschuim, vind ik vaak PUR- en montageschuim als aanduidingen voor één en hetzelfde product. Volgens mij maakt 't niet veel uit. Vul de bak met water of plaats een paar trottoirtegels erin, tegen het omhoog komen, en schuimen maar.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zou me kunnen voorstellen dat montage schuim een iets andere samenstelling heeft als het schuim om te vullen. Wellicht heeft het vul schuim grotere cellen heeft en dat montage schuim sterker is. In het begin met de komst van het PU schuim kon je een kozijn met dit schuim in de muur plaatsen zonder mechanische bevestiging. Het schuim kon zo sterk uitzetten dat je maatregelen moest nemen dat de stijlen van het kozijn niet werden verbogen. In de PU daklijmen heb je ook hoog en laag schuimende lijmen. Dus ook hier de nodige verschillend types.
*wgb*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu