PU vloer op verende ondergrond?

Klus Vaak

  • #1
Klussers,

Ik wil graag een de vloer in onze keuken en eetkamer vervangen. Nu ligt er een tegelvloer op een vloerverwarmingssysteem. Dit systeem bestaat uit isolatieplaten van polystyreen met daaroverheen een dunne aluminium plaat waar de leidingen in liggen (zie:hier (url helaas niet meer werkend, mod). Op het aluminium ligt weer een glijfolie om de krimp en het uitzetten van de vloer op tevangen en daarbovenop heb ik voor de stabiliteit gegalvaniseerde metalen platen gelegd.

Omdat deze ondergrond een beetje veert of op en neer gaat knappen de tegels kapot en springen de voegen eruit. De leverancier van de vloerverwarming had mij hier wel voor gewaarschuwd maar ik was helaas eigenwijs... :-(

Nu wil ik graag de tegels vervangen door een gietvloer. Kan dat? Ik bedoel kan ik een gietvloer op de metalen platen gieten of eventueel op de glijfolie of moet ik nog een tussenlaag van het een of ander maken (en zo ja van welk materiaal)?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Groeten,

Harry
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
1. Onderlaag, beton, kanaalplaat enz.
2. Geïntegreerde isolatielaag 30mm
3. Vloerverwarmingsbuis
4. JOCO Glijfolie op het aluminium
5. Randstrook / floormate
6. Zandcement dekvloer / gietvloer zonder
additieven
 

Klus Vaak

  • #3
Inderdaad je hebt gelijk. Dat had ik nog niet gezien. Ik heb echter wel met de leverancier gebeld en die zei dat ze geen ervaring hebben met gietvloeren. Ik zal ze maandag direct terug bellen en vragen hoe het zit en wat dan wel de mogelijkheden zijn. Misschien bedoelen ze iets anders met "gietvloer zonder additieven"? Voor alle duidelijkheid ben ik op zoek naar een epoxy vloer of een PU vloer (dat schijnt flexibeler te zijn dan epoxy).
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bedankt voor de terug melding.

vr grt

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu