Problemen met gootsteen en bad: beluchting of ontluchting?

Jsarton

  • #1
Ik woon op de eerste verdieping in een een voormalig kantoorpand, wat verbouwd is tot zes appartementen. Onder het pand bevinden zich grote bergingen, waarvan in de berging onder ons onlangs sanitaire voorzieningen zijn aangebracht, zoals een aanrecht.

Het appartement is gelijkvloers. Sinds een paar maanden heb ik problemen met borrelende geluiden uit de gootsteen, de vaatwasser en bij het weglopen van het water in de douche. Als de gootsteenbak gevuld is met water en leegloopt, komt het water in het bad omhoog. Dat water loopt uiteindelijk wel weg. Ook kan het zijn dat het ineens gigantisch naar riool stinkt in de badkamer, wat te verhelpen is door de water in het bad te laten stromen.

Van alles geprobeerd, HG materiaal, gootsteenontstopper etc. Borrelen en overstromen in bad bij leeglopen van de gootsteen blijft. Wat kan er aan de hand zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Kling als een gedeeltelijke verstopping.
Ontstopper middelen werke vaak alleen als het middel op de verstopping blijft liggen, en niet of nauwelijks als er nog doorstroming is.

Je kan beter even iemand laten komen met een hoge druk riool reiniger.
 

Douwe H

  • #3
Hoi,

Ik ben bang dat ze bij het aanpassen van de installatie nergens een ontluchter hebben geplaatst en dan krijg je
dat sifon's gorgelen en leeg getrokken worden.
Er zou op het hoogste punt een ontluchter moeten zitten.

Zou hier eerst even naar kijken voor je een ontstoppingsdienst laat komen.

Groet en succes,
Douwe
 

Sewerboy

  • #4
Ik zou eerst een onstoppings dienst laten komen. Symptomen wijzen op een (gedeeltelijke) verstopping. Als u hier al een tijdje woont en nooit eerder dit probleem heeft gehad dan denk ik dat het niet ineens aan het ontbreken van een ontluchting zal liggen.
 

Douwe H

  • #5
Hallo,

Als het zo is dat de installatie niet kort geleden gewijzigd is, oke dan gaan ik mee met een gedeeltelijke verstopping.. maar als het probleem ontstaan is direct na veranderingen, zeg ik nog steeds ontluchting. Overdruk in een systeem geeft bijna de zelfde symtomen als een gedeeltelijke verstopping...
en stank door een leeg sifon lijkt toch op vacuum trekken dus beluchting.
Maar kijk gewoon even goed voor je dure diensten inschakeld dat wilde ik maar zeggen.

Douwe
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu