Problemen met de Vaillant VHR C24-28 ketel

Leenreule

  • #1
Onze vaillant VHR C24-28 ketel heeft meerdere problemen, maar niet allemaal te gelijk.

De ene keer is het dat de ketel blijft "pendelen". Als er geen warmtevraag is blijft deze regelmatig en kortstondig tapwater verwarmen (stand 5). Gevolg is dat deze warmte in de radiatoren vervolgens wordt afgegeven.

De andere keer geeft de kraan geen warm water en gaat de verwarming branden.

De druk van het water is iets teruggelopen.

Nadat ik de veer van de driewegklep heb op en neer bewogen, verdwijnen de klachten tijdelijk. Nu ben ik van plan om de (bekende) 3-weg klep te vervangen.

Mijn vraag is nu voordat ik de verwarmingen leeg laat lopen, is het vervangen van de driewegklep de oplossing voor onze problemen. Of worden de problemen veroorzaakt door iets anders. Hoe kan je dit controleren?
 

Big smurf

  • #2
Waarschijlijk toch 3 weg klep.
Veer moet soepel bewegen, moet gelijk terug omhoog komen wanneer je hem loslaat.
 

Pimboom

  • #3
Ja dat klopt, als de spindel van het binnenwerk niet soepel naar binnen gaat en niet soepel naar buiten komt, of zwaar gaat, binnenwerk(cartridge) 3-wegklep vervangen.

Je kunt de spindel inspuiten met siliconenspray en de spindel op en neer bewegen maar de klachten komen dan na een half jaar weer terug. Meestal is in dit geval het motordeel (VC8010) ook al aangeslagen omdat het te zwaar voor hem is geweest, verstandig om die ook te vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu