Problemen met aannemer, objectief advies gevraagd!

Verbouwing85

  • #1
Beste mensen,

Ik en mijn vriendin zijn afgelopen jaar een grote verbouwing gestart in de buurt van Haarlem, waarbij een aannemer voor ons de grove/grote zaken zou gaan doen, Wanden (dicht)zetten, isoleren, badkamer/wc vloer inc wanden tegelen en tegelklaar maken, zolder maken, kozijnen plaatsen, plafond tengelen, dakkapel plaatsen etc.

Op meerdere punten komen we er op dit moment niet uit met de aannemer, en daarom vraag ik hier een keer een objectief advies. Als een van jullie eventueel hiermee zou kunnen helpen, zou heel erg fijn zijn. Ik ben benieuwd of de aannemer gelijk heeft of niet.

1. In onze offerte staat: *Het leveren en plaatsen van een waterpas raggelwerk tbv plafond bestaande uit raggels 20x70 mm kopmaat h.o.h 300 mm waterpas afgehangen

Dit is uiteindelijk door het hele huis gebeurd om de 400mm h.o.h, ipv 300mm h.o.h. Volgens de aannemer maakt dit helemaal niets uit, en is het gewoon een verschil in inzicht.
Hoe denken jullie hierover? We hebben betaald voor 300mm, maar er zit dus nu overal om de 400mm in. Verder hebben we gehoord van onze stucadoor dat 300mm veel beter is, in verband met eventueel gewicht van de stucplaten.

2. De douchewand is gemaakt met normale gipsplaten, in plaats van watervaste gipsplaten. De loodgieter en mijn schoonvader gaven aan dat dit niet normaal is, en er eigenlijk watervaste gipsplaten in horen. De aannemer geeft aan dat dit onzin is, en dat ze gipsplaten nog worden bewerkt met een waterafstotende beschermlaag (voor het tegelen) en dat dit voldoende is. Klopt dit, en is dit een normale manier van werken? De loodgieter dingen zijn verder door een ander iemand uitgevoerd, perfect en zonder op of aanmerkingen.


De resterende wanden hebben wij overigens zelf dicht gezet met OSB en watervaste gipsplaten.

3. In onze offerte is voor de badkamer ook opgenomen: *het storten van een druklaag beton 2 cm dik c20/c25 op de lewisplaten.

De badkamer vloer is nu deels gelegd, maar niet in 1 geheel. er ligt nu een plas in het midden, maar de rest moet nog worden afgemaakt. Is dit erg dat dit dus in 2 keer gebeurd, aangezien je dan stortnaden krijgt, in plaats van alles in 1 keer? Of maakt dit niets uit?


4 Tijdens het opmaken van de offerte hebben we mondeling met de aannemer afgesproken dat bij het maken van het plafond, ook de draagbalken werden opgeklampt/verstevigt met multiplex stroken en draadeinden, omdat ze aan het doorzakken waren. Dit stond uiteindelijk niet in de offerte, dus heb ik per mail hier nog om gevraagd (of dit in de offerte was verwerkt). Zie:

Mijn vraag per mail 28/10/2014, ik citeer: Zit bij deze offerte ook het opklampen van de (doorgezakte) houten draagbalken, doormiddel van multiplex stroken, zoals besproken?
Zijn antwoord per mail op 29/10/2014 was, ik citeer: Het opklampen van de houten draagbalken zit in de begroting verwerkt.

De aannemer zegt nu dat ik 750 euro ex btw extra moet betalen, omdat het opklampen van de draagbalken niet in de offerte zit verwerkt. Het opklampen waar ik het overhad in de mail, was volgens hem het 'uittengelen/waterpas maken' van het plafond. Hoe denken jullie hierover?

5. Als laatste punt, hebben we onenigheid over de term: tegelklaar maken. In de offerte staat: *tegelklaar maken wanden en vloer (badkamer en toilet).

De aannemer zegt nu dat ik zelf verantwoordelijk ben voor het grof stucen van de wanden in de WC en badkamer, in plaats van de aannemer. Wij dachten dat tegelklaar betekende: Grof stucen, zodat de muren waterpas zijn, zodat er getegeld kan worden.

De aannemer zegt dat tegelklaar is (ik citeer): 'Tegelklaar maken is niet stucen, maar de wanden voorbehandelen'

De WC en badkamer zien er zo uit (dit was ook het geval toen de offerte werd opgemaakt):



Hoe zit dit volgens jullie?

Het zou heel fijn zijn, als jullie eventueel een objectief advies hierover zouden kunnen geven. De aannemer en ik komen er op deze manier niet uit, dus vandaar mijn vraag aan jullie.

Hebben jullie verder nog tips over hoe nu verder?
De aannemer is op dit moment ongeveer op 50% van de werkzaamheden, maar heeft al 90% van het totale bedrag, dus wat dat betreft geen stok achter de deur, verder is hij niet aangesloten bij een branchevereniging.

Ik hoor heel graag van jullie en alvast heel erg bedankt voor de moeite,

M.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoe vervelend de situatie waarin je zit ook is, we gaan hier op Klusidee geen antwoord op geven.
Het betreft hier het beoordelen van andermans werk en geen eigen kluswerk.
Dit hebben we ook opgenomen in de forumregels.

Het enige advies dat je nu krijgt is om er een onafhankelijke derde bij te halen en eventueel juridische deskundigheid in te schakelen.

Op dit topic gaat een slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu