Probleem na schoonmaken labyrint, vaatwasser AEG 40860i.

Dvanaken

  • #1
Kort geleden bleef het programma van onze inbouwvaatwasser, een AEG Favorit 40860i (leeftijd waarschijnlijk zo'n 14 jaar), hangen en bleef hij water wegpompen. De foutcode wees op de beveiliging tegen wateroverlast. Er bleek inderdaad water op de bodemplaat te liggen. Een zoektocht op internet wees uit dat de machine uitgebouwd moest worden om het probleem te vinden dat vaak veroorzaakt word door vervuiling van het labyrint. En inderdaad, ook bij ons waren er een paar vieze hoeken te vinden. Naar aanleiding van onder andere diverse posts op dit forum en anderen, heb ik het labyrint losgehaald en zo goed mogelijk schoongemaakt. Daarna weer gemonteerd en proefgedraaid.

Helaas is het probleem nu verergerd: in plaats van een beetje (teveel) water dat bij het waternemen uit het overloop-slangetje (witte pijl) liep, lijkt het erop dat al het water nu via het slangetje eruit wordt gegooid.

Wat ik zie gebeuren: Zodra er water wordt aangevoerd loopt eerst het labyrint vol, daarna onstaat er een soort fontijntje bij de zwarte pijl, waarna al het water via de overloop weg wordt gevoerd. Dat fontijntje bij de zwarte pijl heb ik volgens mij niet gezien toen ik op zoek was naar de lekkage voordat het labyrint schoon was.
Heb ik iets kapot gemaakt wat ik niet heb gezien of is er iets anders aan de hand?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Niet schoon genoeg , laten weken in bleek.
Tevens de grote zwarte slang naar de kuip moet schoon zijn , dit is het water wat naar de kuip loopt en mag dus niet verstopt zitten.
 

Dvanaken

  • #3
Bedankt voor je reactie S.oldeerbout. We gaan nog even weken en de zwarte slang nakijken.
(Misschien had ik nog moeten vertellen dat de foto is gemaakt vóór het schoonmaken.)
 

Dvanaken

  • #4
Eureka! Hij doet het weer.
Het labyrint was al schoon, maar de grote slang naar de kuip bleek inderdaad (zo goed als) verstopt.
Bedankt S.oldeerbout, dat scheelt een hoop kosten :cool: .
 

Schuur

  • #5
Hai, ik had hetzelfde probleem. Na een dagje prutsen en zoeken op internet kwam ik dit tegen. het labyrinth had ik al schoongemaakt, zonder resultaat. Nu de slang er af gehaald en schoongemaakt, de vaatwasser draait weer als een trein. Hartstikke bedankt voor je duidelijke omschrijving en foto. Dat zette mij op het goede spoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu