Probleem met vloerverwarming

Pittur

  • #1
Ik heb bij mij thuis vloerverwarming, bijverwarming, 4 jaar oud, met een verdeler van Therminon, type stadsverwarming Essent. Daarnaast 2 radiatoren in de woonkamer, 1 met thermostaatknop, 1 zonder.
Wij hebben dus ook stadsverwarming.
Het warmte distributiesysteem is een AGPO Ferroli 10L OPT
Het probleem dat ik de laatste maanden ervaar, is dat het lijkt alsof de vloerverwarming continu warm "CV" water uit het warmtedistributiesysteem trekt. De aanvoerleiding van de vloerverwarming geeft continu een temperatuur van ongeveer 25C aan. Ook de aanvoerleidingen die de vloer ingaan voelen dus warm aan.
De kamerthermostaat vraagt echter geen wamte (ingesteld op 19C, temperatuur binnen is 21C). Omdat de vloer dus continu een beteje opgewarmd wordt, blijft het in de woonkamer vrij constant 20C. Nu is dat niet het probleem, maar wel dat het dus boven (badkamer ed) niet warm wordt.
Wanneer ik de thermostaatknop van de vloerverwarming helemaal laag zet, dan blijft de temperatuur van de vloerverwarming laag (20C, wat normaal is). De woonkamer wordt dan nog wel warm, door de aanwezige radiatoren. De vloer blijft dan uiteraard alleen koud. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Ik heb het idee dat er een klep in de AGPO blijft hangen oid. Dat de aanvoerleidingen naar de radiatoren en de vloerverwarming dus niet goed afsluit.
Kan het dat zijn, is het "normaal" dat deze na 4 jaar defect is geraakt, en kan ik die zelfstandig vervangen?
In de handleiding wordt wel gesproken over een (http://www.ferroli.nl/static/downloadcenter/2010/06/DRS7013_03_CCS_4.pdf)
CV regelklep (11.2 componenten), maar deze kom ik niet tegen in de overzichtstekening of in de servicedelen en accesoires.
 

Pittur

  • #2
Iemand nog een idee?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Het meest waarschijnlijke is dat u gewoon Essent belt met deze vraag.
Het komt namelijk heel vaak voor dat de regeling en unit van Essent zijn.

Ik zou dat eerst even onderzoeken, want als dat zo is komen zij het ook repareren.

Mochten er toch nog vragen zijn dan kan u gerust nog terug komen naar dit Topic voor een vervolg.

Vr Gr en succes ermee
 

Pittur

  • #4
Een update:
Ben zelf nog verder gaan zoeken. Ik denk dat ik het probleem en de oplossing gevonden heb.
In de warmtewisselaar zitten 2 drie-weg kleppen. 1 voor warm water, 1 voor de verwarming. Op beide zit een wartel die losser of vaster is te draaien. De wartel voor de vloerverwarming leek te los te zitten, waardoor de vloerverwarming dus warm water uit de wisselaar kon trekken, omdat de klep niet volledig gesloten werd. Die heb ik dus iets vaster gedraaid.
Het hele systeem lijkt weer goed te werken.
Eens kijken of het ook het probleem voor de lange termijn oplost.
Oplossing was dus, de wartel in de wisselaar aandraaien.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Bedankt voor de update en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu