Probleem met opwarmen CV (Thermomaster 2HR)

Sjoerd_e1

  • #1
Hallo,

Ik heb een "AWB Thermomaster 2HR 28.02WT" met een "Honeywell chronotherm IV". Deze thermostaatklok heeft mijn oude Chronotherm IV vervangen.

Sinds deze nieuwe Chronoterm heeft mijn Thermomaster kuren. Wanneer de Chronoterm bijvoorbeeld het programma "thuiskomen" start en het "vlammetje" verschijnt linksonder op het scherm dan reageert de Thermomaster niet. Deze blijft op "7" staan. Wanneer ik éénmaal de resetknop indruk begint hij wel te verwarmen.

De Thermomaster heeft de volgende modes actief:
- Santitair-mode 1
- Cv-mode 2

Wat ik wel bijzonder vindt is dat wanneer ik op de Thermomaster opnieuw de modes instel en daarna het stroom er af haal en de stroom er direct weer op zet dat het ongeveer 2 á 3 keer goed gaat met het aan- en uitschakelen via de Chronoterm. Daarna staat ie weer op "7" en verwarmt hij niet meer. Warm water uit de kraan werkt wel gewoon goed.

Wat gaat hier mis en wat kan ik hier aan doen?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Waarom vervang je een chronoterm 4 door een chronoterm 4?
En wat voor een type cr4 heb je nu geplaatst?
Met of zonder batterijen?
 

Sjoerd_e1

  • #3
De oude Chronoterm 4 is gevallen deed het daardoor niet meer en aangezien ik blij met dit type ben heb ik dezelfde weer gekocht.

Deze heeft 3 AA batterijen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Probeer eens wat er gebeurt als je de 2 draadjes van de thermostaat tegen elkaar aanhoud ?

Als cv dan wel werkt dan ligt het probleem in de thermostaat.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Batterij al vervangen?Mijn oude thermostaat deed hetzelfde, soms komt het relais niet op door een te lage batterij spanning.
 

Sjoerd_e1

  • #6
Door de 2 draadjes met elkaar te verbinden deed hij het heel even. Net zoals met de thermostaat. Daarna bleef hij op 7 staan.

Om de beide draadjes uit te sluiten heb ik een andere kabel gepakt (met dunner koper) deze aangesloten op de kachel en vervolgens nogmaals de 2 draadjes met elkaar verbonden. Hij bleef nu continu aan en uit uitschakelen bij het verbinden en los maken van de kabeltjes.

Hierna heb ik de thermostaat weer aangesloten. En hij lijkt gewoon weer te werken. Blijkbaar was dus de oude kabel niet goed meer.

In ieder geval super bedankt voor het meedenken!
 

Freekcv

  • #7
Ik zou maar even naar de tap ntc kijken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu