Probleem met houten vloer in de badkamer

Sjakie

  • #1
Wij hebben een houten vloer op de 1e verdieping en deze is niet sterk genoeg voor beton om hier een badkamer te plaatsen.

Wat is de beste oplossing? Wij denken zelf spano 18mm en dan goed afkitten. Er komt alleen een douche bak in, maar de rest moet wel getegeld worden.

Alvast bedankt, groetjes, sjakie
 

Marnix

  • #2
wij denken zelf spano 18mm
Zegt mij niets of bedoel je misschien spaanplaat (niet doen dus).

Als je inderdaad zeker weet dat de constructie waar je vloer op rust niet berekend is op het storten van een dekvloer dan kun je wel iets met onderstaande:

Vloerdelen goed vast schroeven in balken. Gebruik dikke en watervaste muliplex platen of Okumé. De houten platen in steensverband en indien mogelijk diagonaal op de vloer vernagelen. Let goed op dat alles erg goed vast komt te zitten. Doe je dit niet dan krijg je later onherroepelijk problemen. Bezuinig dus niet op schroeven en schroom niet om om de 15cm te schroeven.

Hou ongeveer 1 tot 2 mm ruimte tussen de platen (voor eventuele werking) en kit deze goed af.

Naden en hoeken d.m.v. kimband waterdicht maken (zoek eventueel beschikbare info in voorgaande berichten hier).

Voor het tegelen een geschikte (flexibele) lijm vinden en liever geen kant en klare pasta. Ook hier geldt; liever niet bezuinigen op kwaliteit. Propageren van merken is hier niet echt de bedoeleing dus ik geef je drie merken ter info: Eurocol, Schonox en Mapei. Willekeurige volgorde en andere merken zijn er ook..........

Als alles goed is getegeld natuurlijk met een waterdicht voegmiddel voegen. Hoeken niet voegen maar kitten i.v.m. werking. Je kunt kit op kleur van de voeg krijgen dus esthetisch geen probleem.

Goed, een lang verhaal waarvan ik hoop dat je de kern er uit kunt halen.

Bovenstaande manier is dus alleen geschikt voor wat spatwater en niet voor bijvoorbeeld een inloopdouche.

Als je de mogelijkheid hebt om middels lewisplaten een vloertje te storten zou ik dit toch overwegen. Lewisplaten kunnen direct op de balken dus vloerdelen er uit halen, lewisplaten plaatsen vloertje storten, kan al vanaf iets van 5 á 7 cm. Er van uit gaande dat de vloerdelen iets van 2 cm zijn ga je ten opzichte van de eerder beschreven methode maar een kleine 3cm hoger.
 

Sjakie

  • #3
Met de spano plaat bedoel ik die groene water afstotende platen !!!!!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik heb even gezocht:

Spano is de naam van een fabriek die spaanplaat producten fabriceert in allerlei soorten. Het woord "spano" als omschrijving van een speciale plaat tbv een badkamer kom ik op de site van Spano niet tegen. Wel vele soorten spaanplaat die ze fabriceren!

Met jouw omschrijving bedoel je dus iets anders, neem ik aan. Bedoel je wellicht de groene gipsplaat? Of Trespa?
 

Marnix

  • #5
Met de spano plaat bedoel ik die groene water afstotende platen
Misschien ben ik in mijn enthousiasme wel een beetje voorbij gegaan aan jouw vraag Sjakie.....................

Hopelijk kun je uit het eerder gegeven antwoord toch nog voor jou nuttige informatie putten, met als aanvulling dat er vast wel een waterbestendige spaanplaatsoort is, maar ik heb deze op de aangegeven site niet kunnen ontdekken.

Spaanplaat is van nature geen vriendjes met vocht, dus waarom niet eens informeren naar prijzen van watervast multiplex of okumé (is duurder maar uitermate geschikt).
 

Sjakie

  • #6
Bedankt voor jullie info ik zal er nog eens goed naar informeren bij de groothandel Groetjes Sjakie
 

Robin

  • #7
En laat ons nog even weten wat daar uit is gekomen. Ook de meelezers (zoals ik) vinden dat wel erg interessant...
 

Abb

  • #8
Er is tegenwoordig lichtgewicht betonmortel te krijgen, 30% lichter dan normaal beton bij gelijke sterkte.

Ab
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu