Probleem met Grundig videorecorder GV690S

Pvdw

  • #1
Mijn Grundig videorecorder GV690S HiFi functioneert niet goed met nieuwe Sony KLV-S32A10E televisie.

Aansluiten volgens de gebruiksaanwijzing resulteert in z/w weergave.
Als ik de scart kabel in de blauwe scartbus van de recorder steek, dan heb ik wel kleuren (prima beeld). De blauwe scartbus is echter bedoeld voor aansluiting van een tweede recorder of DVD speler. In deze configuratie werkt het MegaLogic systeem niet en ik krijg geen informatie via het beeldscherm.

Mijn oude videorecorder (een ITT zonder Megalogic systeem) werkt wel prima met de TV. Ik vermoed daarom dat er iets niet goed is met de recorder, of dat een of andere instelling onjuist is.

Is er misschien iemand die ervaring met deze recorder heeft?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Al een nieuwe scartkabel geprobeerd?
 

Jacovrie

  • #3
De video moet met een Euro AV kabel worden aangesloten. Daarbij moet de juiste ingang gekozen worden. Kijk op de Grundig site, eventueel bij handleidingen van identieke videorecorders. Het zou kunnen zijn dat de video of de TV in de NTSC mode staat i.p.v. in de PAL mode.
 

Pvdw

  • #4
Bedankt voor de reactie.
Ik gebruik de AV kabel die ik ook in gebruik had bij de oude TV (ITT Digivision) Daar werkte alles voortreffelijk. Ik heb de PAL mode ingesteld.
Ik heb de AV kabel bekeken en vastgesteld dat alle contacten aangesloten zijn. Of is een Euro AV kabel toch nog anders?
Voor alle zekerheid heb ik de recorder nog eens op de oude TV aangesloten en nu treedt hetzelfde verschijnsel op: z/w op de onderste zwarte bus en een kleurrijk beeld bij aansluiting op bus 2 (de blauwe).
Mijn idee is dat er iets met de recorder gebeurd is bij het aansluiten op de nieuwe TV. maar wat zou dat nu kunnen zijn?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu