Powerplugs / DVS bij meerdere fasen?

BeeTeeWee

  • #1
Tussen een router en een decoder voor digitale televisie heb ik, in plaats van een UTP kabel, met zogenaamde powerplugs of DVS apparaatjes gewerkt. Die laten het signaal met 200 Mbps via je 230V installatie lopen. Dat werkt perfect.

Echter, nu wil ik ook op onze slaapkamer boven zo'n decoder aansluiten. De betreffende WCD zit echter niet op dezelfde groep. Dat schijnt niet zo'n probleem te zijn. Dat tevens sprake is van een andere FASE schijnt echter wel een probleem te zijn. Klopt dat? Mijn kennis voert niet zodanig ver dat ik dat kan overzien en de verpakking van de eerder gekochte powerplugs vermeldt daarover helemaal niets.
 

Bprosman

  • #2
Google eens op "fasekoppelaar".

Groeten, Bram
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Over verschillende fasen is wel een probleem, j ezal dan een fasekoppelaar ertussen moeten zetten.
 

BeeTeeWee

  • #4
Ik zie dat ik dan EN zo'n fasekoppelaar moet kopen EN een installateur moet inschakelen om dat ding ertussen te zetten. Met wat voorrijkosten, een half uurtje werk en een koppelaar ben dan maar zo EUR 100-150 kwijt, denk ik.

Kan ik dan niet veel eenvoudiger (en goedkoper) die slaapkamergroep in de groepenkast onder dezelfde fase brengen als de andere groepen waarop ik een netwerksignaal heb? Simpelweg door 2 groepen om te wisselen, zeg maar? Ik heb zoiets al eens eerder gedaan, maar kan me herinneren dat ik het installatiedraad toen wat moeilijk van de Hager 16A zekeringautomaten kreeg. Hoe hoor je dat te doen?
 

Appeltje

  • #5
Tuurlijk kan dat. Wees wel voorzichtig... er lopen hier hoge stromen en dus kunnen slechte verbindingen zorgen voor smelten en/of brand. Losschroeven en weer vastschroeven nadat je de zaak spanningsloos hebt gemaakt.

Wel grappig dat je met een oplossing komt waar niemand (ik ook niet) aan gedacht heeft :). Betere oplossing is kabel trekken want die snelheid van die dingen is vaak heeeeeeeel theoretisch, maar als ie in de praktijk snel genoeg is: ach... :)
 

BeeTeeWee

  • #6
Ik word niet gehinderd door heel veel kennis, dan kom je tot de meest eenvoudige oplossingen :wink:

Bedankt, ik ga ermee aan de slag!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu