Pomploze vv-verdeler bij lage aanvoertemperatuur CV

Deleted member 153421

  • #1
Hallo,
Ik ben bezig met een verbouwing bij een klant. Situatie: appartement op woonlaag 2 en 3, trappenhuis vanaf 0. Bouwjaar 2006, energielabel A.
De CVketel moet vervangen worden, en ik heb de klant in overweging gegeven om over vloerverwarming na te denken. Ze werken allebei veel thuis.
Ik overweeg dan om met Plugwise te gaan werken. Heb wel een aantal malen met tado gewerkt (ook bij mezelf thuis). Beviel uitstekend, maar ik denk dat Plugwise voor vv een betere keus is.
Ik vroeg me af, en vandaar deze post, of je als je de aanvoertemperatuur van je CV laag zet, je dan ook met verdelers zonder pomp kan werken. Scheelt weer energie en een ding dat kapot kan gaan in je systeem. Of moet je dat de pomp van je ketel niet aan willen doen, om zoveel water rond te moeten pompen?
Het was maar een gedachte.
Ben zelf aannemer, dus geen installateur. Kan uitstekend leidingen aansluiten, maar van de natuurkundige kant van de CV heb ik minder kaas gegeten.
En aanvullend, zijn er eigenlijk ketels die juist voor vloerverwarming zijn ontworpen, en dus op laag vermogen goed presteren? Of doen ze dat allemaal wel.
Ik hoop dat iemand me op het juiste spoor kan zetten.
Alvast hartelijk dank!
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Nee, dat gaan we niet doen, u mag het als vakman gewoon zelf uitzoeken en bepalen.
Dit is een klussite voor de doe het zelf amateur en dat bent u duidelijk niet.

Lees de forum regels er maar op na.

Vr Gr
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Een aannemer werkt meestal met vaste onderaannemers. Wellicht kan 1 van je partners je adviseren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu