Pluggen in Ytong blokken

Ferb.

  • #1
Ik heb een nieuwbouw woning. De buitrnmuren zijn opgebouwd met Ytong blokken. Volgens mij zijn ze niet massief. Ik heb een breedplaatvloer van 7cm. Daarover is beton bestort, maar doordat het dak schuin erover loopt zijn de laatste 5 cm niet gestort.

Nu wil ik stroken gaan bevestigen op de breedplaatvloer (de rand) en in de muur. Kan ik hiervoor gewoon pluggen gebruiken? Er is ij verteld dat de Ytong blokken uit elkaar kunnen klappen als er een plug in gaat die uit zet.

In mijn breedplaat vloer heb ik een te lange slagplug (6x80). gedaan waardoor op de bovenkant er een stuke af klapte kan ik dan wel korte pluggen erin slaan?

In de yton blokken dezelfde pluggen, maar echt vast zitten doen de stroken niet...

Tips zijn welkom!!
 

Tiho

  • #2
Je kunt ook eerst de plug erin tikken en daarna de schroef erin draaien met een schroefmachine. Dan breekt het als het goed is niet.
 

Ferb.

  • #3
Wat is dan het verschil met een slagpug? Die doet doet eigenlijk precies hetzelfde?
 

Tiho

  • #4
Wat ik zeg kun je met de slagplug juist doen. Omdat het een slagplug is moet je hem er niet perse inslaan, schroeven kan ook.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Beter is het, om gewone pluggen en schroeven te gebruiken in de Ytong.
Gebruik dan de UX universele pluggen van een bekend merk

 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Je hebt ook pluggen van het merk alli ...., nog wat . dit zijn massieve pluggen, als je dan in yton voorboord met een ijzerboor zit het echt wel vast.
 

Clifdon

  • #7
(gasbetonplug)
Deze pluggen zijn volgens mij geschikt om in dergelijke blokken te meppen(wel voorboren natuurlijk). Mocht ik nu onzin uitkramen hoor ik het ook graag.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Voor alle pluggen e.d. gelden afstanden tot de randen. Dit voorkomt dat er een stuk materiaal uitbreekt. Dit hoort op de verpakking te staan.

Soms is een chemisch anker handiger, dat breekt het materiaal langs randen zeker niet af, al wordt dan de belasting die erop kan minder.

Waar zijn die stroken voor?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu