Pluggen in plafond

Cornerman

  • #1
Goedenavond

ik wil een gipsplafond onder mijn betonnen zolder zetten dit zijn van die rode holle blokken jaren 60 woning, die dingen zijn hol op sommige plekken wat voor pluggen moet ik hier voor gebruiken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
En proberen te boren zonder klop.
Ik heb hier ook van die plafonds en zit je midden in zo'n hol gedeelte met de machine op klop of nog erger met een pneumatische machine dan past in je gaatje van 6mm soms ook wel een 12mm plug en wil die soms nog niet vast blijven zitten omdat de harde rode steen dan aan de achterkant compleet is weggeslagen.

Vandaar dat ik, als ik wat aan het plafond zet, eerst begin met een goede scherpe steenboor zonder klop. (zo'n steenboor wat je ook in je accuboor kunt gebruiken om gaten in steen te boren)
Kom je er daar echt niet mee in dan een andere boor pakken en voorzichtig met klop verder proberen te boren.
Maar desondanks heb ik in de keuken een plint wat ik gewoon niet vast heb kunnen krijgen.
Holle wandpluggen of paraplupluggen zijn dan leuk maar geven wel enorme gaten in je plinten wat ook niet de bedoeling is.
Dus voorkomen is beter dan genezen en enige voorzichtigheid bij het boren zeker geen overbodige luxe.

suc6

Gerrit
 

Sjaan Smit

  • #4
Ik heb in mijn plafond gewoon slagpluggen 8mm gebruikt en dat ging prima...Hollewand pluggen werkte bij mij niet omdat die toch meer geschikt zijn voor de dikte van een gips plaat en in dat plafond zat je pas bij die holle ruimtes na een cm of 3 en dan moest je nog precies in zo´n ruimte uitkomen.
 

Tiho

  • #5
Universeelplug. sx
 

Sjaan Smit

  • #6
Zijn geschikt??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu