Plissé gordijn - Nieuw stop busje op touwtjes knijpen

Immetjes

  • #1
Om een kapotte rem van mijn plissé gordijn te vervangen moest ik eerst de dunne bedieningstouwtjes door het rem-elementje trekken.

Dit ging niet omdat de touwtjes aan het eind bij elkaar gehouden werden door een metalen busje wat op de touwtjes geknepen zat. Dit busje wordt achter een gleuf (waar de dunnen bedieningstouwtjes doorheen gaan) geschoven van een verbindingsstukje met het enkele dikkere bedieningstouw.

Dit busje moest ik er dus afknippen waarna ik de touwtjes door het nieuwe rem-element kon trekken. Daarna heb ik voorlopig de touwtjes bij elkaar geknoopt. Dit is alleen niet ideaal omdat er door de knoop een lengteverschil ontstaat waardoor het plissé gordijn scheef komt te hangen.

Weet iemand hier misschien hoe zo'n knijpbus heet en waar je die kan kopen. Ik kan helemaal niets vinden. Bij elkaar geknepen moet ie zo ø3mm zijn en 5mm lang.

Edit: Typo
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Indien je de plisse neer laat en dan de koordjes aan elkaar knoopt (zorg dat alle koordjes evenlang zijn) blijven de koordjes ook bij het optrekken gelijk van lengte.

De busjes zijn er in diverse uitvoeringen.
Doorgaans zijn het ronde aluminium busjes die je uit elkaar kunt schroeven of een kunststof busje wat je dicht klemt.
De knoop zit daar dan alijd in.

Bij een beetje goede binnenzonwering leverancier of wooninginrichter zou je deze moeten kunnen kopen
 

Immetjes

  • #3
Bedankt voor je reactie. Oorspronkelijk was er dus geen knoop. de uiteinden van de touwtjes zaten in een busje wat dicht geknepen was. Ik ga wel eens even langs bij een wooninrichting zaak. Goed idee.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Je zou eventueel ook een sleave kunnen gebruiken.
Dit zijn metalen busjes die je over een elektra draad schuift en dan vast klemt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu