Platte buis voor afvalwaterafvoer?

2RH

  • #1
Hallo hulptroepen,

Tot nu toe heb ik de adviezen die ik zocht altijd via de zoekmachine kunnen vinden. Jullie hebben zo onderhand immers wel ongeveer alles beschreven wat er te beschrijven valt :cool:

Maar dit keer ving ik bot :?

Ik ben aan het voorbereiden op een vrij stevige verbouwing van het nieuwe oude flatje van mijn dochter. 3-Kamerappartementje uit '60. Is 47 jaar niks aan gedaan. Jullie krijgen vast al wel een idee over wat er allemaal moet gebeuren.
Eén van de dingen waar ik tegenaan loop is dat ik een afvoer voor de wasmachine en de CV moet creëren (de vorige bewoonster heeft nooit een wasmachine gebruikt!). De enige manier is door de zanddekvloer naar een bestaand doucheputje of wastafelafvoer, over een afstand van ca. 3 m. Nou geloof ik nooit dat die dekvloer >50 mm is, dus heb ik een probleem met m'n afvoerbuis. Ik kan natuurlijk de dekvloer naderhand opdikken met een gietvloer, maar ik heb een jaar of 10 geleden eens een afvoersysteem in een badkamer gezien met platte PVC-buizen. Bestaat dat nog? Ik kan er niets van vinden op het Internet. Alleen van een drain, maar die is voor vertikaal gebruik.

Ideeen?

Groet,
Rob
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Er is wel vierkant buis van af 50mm, maar er zijn geen hulpstukken.
Als advies zou ik u meegeven ik zou de douche put afvoer er uit halen en gehele smeerlaag en een put plaatsen waar ook een aansluiting op zit voor een extra aansluiting en dan nieuwe smeerlaag met tegels plaatsen.
 

2RH

  • #3
Zou je dan een goot hakken, nieuwe afvoer en put maken en dan verder op hoogte brengen of zou je echt de hele zanddekvloer eruithalen? Indien het laatste, waarom? Wat heeft het voor voordelen om de héle vloer eruit te halen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Nou door dat gehak gaat de smeer vloer los ook en ten tweede als de vloer hoger gaat is een nieuwe specie vloer dan snel te leggen en dan zit je ook niet met specie over tegels heen legd moeilijker.
In mijn werk haal ik gehele vloer er uit en plaats nw afvoeren en water leidingen en dan de vloer dicht is het moois en het gemakkelijks, na een boel brekerij
 

2RH

  • #5
OK. Dan wordt het toch orthodoxe PVC-buis. Bedankt voor het advies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu