Plat dak vervangen schuur

AdjeOnline

  • #1
Beste allemaal,

Ik wil het dak van mijn stenen schuurtje geheel vervangen, inclusief de balken etc. Nu wil ik met underlaymentplaten en mastiekhoeken een mooi dak maken tot de buitenrand van de stenen. Deze wil ik afwerken met een daktrim. Kan ik de bitumen gewoon direct op de underlayment plakken/branden tot aan de daktrim? Is er voorbehandeling nodig, extra lagen of wat is de beste (doch simpelste) manier om het net en waterdicht te krijgen. Is het tegenwoordig nog nodig om de kiezelstenen weer op de bitumen te plaatsen?
Isolatie van de schuur is niet aan de orde.
Alvast bedankt voor het delen van jullie kennis.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je ziet het wel meer dat er rechtstreeks op de platen wordt gebrand. Nog niet mijn voorkeur. Het type dakrol is van invloed. Is deze geschikt om in een laag te worden aangebracht. Er zijn dakbedekkingsrollen die je op een onderlaag moet branden. Die onderlaag kan je vastzetten met asfaltnagels of schroeven met plaatjes. Let op de nagels en de schroeven in verband met de dikte van de houtenplaten.
De dakranden werk je af met losse stroken, inplakruimte trim tot 10/12 cm op het horizontale deel van de dakvloer. Even op YouTube zoeken Dakranden Branden. Je zal veel demo filmpjes tegenkomen over allerlei situaties.
Grind is niet meer nodig. Staat wel netjes vind ik.
 

InstallateurRdam

  • #3
Eens wgb zou zeer zeker onderlaag gebruiken!!
S6 ben benieuwd naar het resultaat
Gr robin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu