Plat Dak Afschot Verkeerd

Christiaan25

  • #1
Op een plat dak van de keuken-uitbouw is het afschot verkeerd. Het water blijft precies aan de andere kant van het dak staan dan waar de afvoer is.

Kan er lekkage binnen ontstaan als het water zover tegen de opstand staat dat het tegen de zinken lijst aan staat (maar nog net niet over de rand komt). Ik zou me kunnen voorstellen dat het water tussen het zink en de bitumineuze dakbedekking door gaat naar binnen? Moet ik een afvoer aan de andere kant laten maken of kan het allemaal geen kwaad?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als het water zo hoog blijft staan, dat het bijna over de daktrim heen loopt, zou ik daar toch een afvoer laten maken als het kan.

Want dan staat er normaal toch al snel een laag water van gemiddeld 15 cm op het dak.

Ik weet niet hoe groot het dak is, maar elke liter water is 1 kg aan gewicht.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Christiaan25 schreef:
Kan er lekkage binnen ontstaan als het water zover tegen de opstand staat dat het tegen de zinken lijst aan staat (maar nog net niet over de rand komt).
Dat ligt eraan hoever de zinken deklijst naar beneden is gezet. Als deze een paar cm boven het dakoppervlak uitkomt is er niet veel aan de hand.
*wgb*

 

Droid

  • #4
Zorg ervoor dat de zinken kap niet zo dicht op het dak ligt aan de binnenzijde zoals op de tekening van WGB. Dit kan namelijk cappulaire werking veroorzaken. Het water 'kruipt' dan omhoog en kan de constructie in lopen.

Beter is minimaal een centimeter opzetten... kan er niks gebeuren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer de deklijst goed gemaakt is zit er een waterkering aan, het is dan onmogelijk dat het water door capillaire werking onder de deklijst door kruipt.
Ook bij zware wind zal dat niet het geval zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu