Plastic folie in kruipruimte

Bolus

  • #1
Beste allen,

Ik wil graag in mijn kruipruimte maatregelen treffen tegen optrekkend vocht. Mijn kruipruimte is ongeveer 60cm van de houten vloerdelen tot het zand. Het zand is regelmatig vochtig en ik ben bang dat dat problemen gaat geven. Ik heb dingen gelezen over een laagje schelpen of een laagje polystyreenkorrels op de bodem leggen zodat vocht condenseert en terugdruppelt. Waarom kun je niet gewoon een laagje plastic op de bodem leggen? Dat lijkt mij goedkoper, makkelijker en daar kan helemaal geen vocht doorheen. Of zie ik iets cruciaals over het hoofd?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgens mij kan je met een houten vloer geen optrekkend vocht hebben. Warme lucht gaat van warm naar koud, deze gaat dus richting de kruipruimte.
Is je kruipruimte goed geventileerd zal er op de vloer en balken in uitzonderlijke gevallen wat condens kunnen ontstaan. Dit zal van korte duur zijn ik bedoel een paar dagen per jaar.
Voor je ingewikkelde dingen gaat uitvoeren kan je beter kijken of er inderdaad condens is geweest. Of is er schimmel vorming op het hout.
Zoek ook eens op isoleren vloer wellicht is dat veel zinvoller.
 

Bolus

  • #3
Ik isoleer de vloer door onder de vloerdelen piepschuim platen te plaatsen. Maar ik zie niet in waarom dat zou helpen tegen vocht in de kruipruimte. Het lijkt mij ook dat warme lucht juist stijgt.

Er is geen schimmel op de balken, maar het is dan ook nog niet echt koud geweest. Dit wordt mijn eerste winter in dit huis.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
In 1987 kocht ik mijn eerste huis, een premie A koopwoning.
Een geweldig huis met slechts 1 nadeel, de schuur was toch wel erg klein.
Het eerste probleem wat zich voordeed was dat ik mijn tuinmeubels in de winter nergens kwijt kon.
Dit huis was gebouwd op een voormalig weiland maar de grond was een jaar lang bedekt met dik een meter zand en verticale drainage alvorens er op gebouwd werd.
De kruipruimte was erg vochtig maar er stonden geen plassen water.
Ik sprak erover met een collega en die gaf mij een artikeltje over kruipruimtefolie welke door TNO getest was.
Dit was dikke oranje folie welke wel ademde maar geen vocht doorliet.
Vervolgens heb ik dit besteld en aangebracht in mijn kruipruimte.
Geweldig spul, mijn kruipruimte was kurkdroog en ik kon gewoon met normale kleding onder de vloer om er spullen neer te leggen of weg te halen.

René.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
De situatie is in orde als er geen sporen van schimmel zijn. Zou de situatie niet gunstig zijn dan zouden de sporen van de vorige winter nog zichtbaar zijn.
Geen idee wat de voordelen zijn als je een laag plastic op de aarde legt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu