Plasma tv 42PF9967, rode led knippert 6 maal.

Dexter24

  • #1
Hallo,

Ik heb vanaf het begin al soms last dat aan de voorkant een rood ledje 6 keer knippert zonder dat ik weet waarom (4x voorgekomen). Door de tv een keer op standby of uit te zetten is dat verdwenen.
Op het beeld zie ik niets.

Ik weet niet of het goed of fout is.....


Groeten,

Dexter
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Meestal duidt dat op een fout, het knipperen geeft dan aan waar de fout kan zitten.

Plasma is een relatief nieuwe techniek en de service manuals zijn op internet nog niet ruim voorradig dus ik kan niet zien welke fout dit betreft.

Het kan ook zijn dat de tv aangeeft naar een ander beeldformaat te kunnen maar dat zou dan in de gebruiksaanwijzing staan.

Ga even lang bij de dealer.

Reparatie van deze tv's is niet meer zelf te doen.
 

Jcfvanloon

  • #3
Meestal is het de bridge protectie voor de verticale eindtrap. Positienummer weet ik zo niet, maar het is een SMD weerstandje van 22 ohm wat is onderbroken. Dan zal ook de 100 ohm van de driver naar de O/W er uit liggen.

Maar zoals hierboven beschreven door THE HEADHUNTER....als je erg geen verstand van hebt ...afblijven!!!! Televisies kunnen erg gevaarlijk zijn ook als ze uit staan.....dit ivm de hoogspanning die ook als de stekker eruit is in het toestel blijft zitten.....en dan kan het makkelijk oplopen tot 30kv......

Groeten Jeroen
 

Dexter24

  • #4
Contact gehad met Philips consumer, 't probleem zou te wijten zijn aan statische elektriciteit m.a.w. tv zal ge-aard moeten zijn.....

wordt vervolgd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
2
4
3
3
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu