Plasje water onder deur door

Loesy

  • #1
Afgelopen week, bij de enorme storm kwam er ook een plasje water onder mijn deur door. Het is een nieuwe deur met dorpels dus dat zit er allemaal wel aan.

Volgens mij kan je het niet tegenhouden als het zo hard waait en de slagregen op de deur staat. hebben meer mensen dan last van iets water? Het is geen dweilpartij hoor maar mijn vorige deur had het niet en dan is het toch altijd even balen als de nieuwe dat wel doet.

Overigens fluit mijn deur ook. Ik merk als ik bovenaan de deur wat aandruk het fluiten is afgelopen. Ik laat er nu een knip aan debinnenkant opzetten dan sluit hij tevens prima. Verder heb ik daar geen oplossing voor want tochtstrips vliegen er zo af. Ik heb aluminimumkozijnen en daar zit een strip in, ik weet alleen niet waar ik zo'n origienele strip kan halen. Dan moet ik het maar met een klem doen.

afijn, ik dwaal af dat mag hier misschien helemaal niet :-|
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Maar onder zulke extreme omstandigheden ben je absoluut niet de einge met een beetje regeninslag.
Je zou naast de extra knip aan de bovenzijde er ook een aan de onderzijde kunnen zetten. Alleen werkt dat alleen als je zelf binnen bent :wink: .
Dus als er weer zo'n weeralarm is preventief een dweiltje leggen zou ik zo zeggen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Dit probleem is op te lossen met een zgn. driepuntssluiting.



Afhankelijk van het gekozen type kunnen deze dus taps toelopen waardoor bij het afsluiten van de deur de deur goed tegen het kozijn wordt gedrukt.

Tevens heeft deze methode als voordeel dat als je weggaat de deur ook goed is afgesloten.
Nadeel is dat het wat duurder is en moeilijker te monteren is.

suc6

Gerrit Bakker
 

J10

  • #4
Hoi

Het is al een driepunts sluiting. Ik hoorde laatst dat het één van de eerste opdek buitendeuren met deze sluiting is. Maar inderdaad dweiltje helpt meestal wel (deze heb ik dan onder een droogloopmat liggen). Maar afgelopen donderdag was zelfs dit niet genoeg....

Groetjes

J10
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Afhankelijk van het soort driepuntsluiting kunnen de slotplaten in het kozijn soms nagesteld worden.
Als dat mogelijk is dan kun je de bovenste wat strakker zetten, zodat de deur niet meer fluit. (soms helpt een welgemikte klap met de hamer ook al, maar dan moet je wel weten wat je doet)

Om nl. nog een extra grendel te plaatsen op een deur met 3 puntgrendel is een beetje overkill.

suc6

Gerrit Bakker
 

Loesy

  • #6
Maar Gerrit, alleen een klem bovenin aan de binnenkant van de deur idan? Helpt dat ook? Om nu een heel nieuw slot te kopen vind ik wat zonde. Ik heb een nieuwe deur met een nieuw slot alleen geen driepunt.

En wat dat water betreft, idd dan maar een handdoek ervoor. het is ook geen massa water maar gewoon storend. Ik heb vanmiddag wel even behoorlijk want zand en opgehoopt vuil tussen de drempel weggehaald. Daar zit bij mij een gootje in om ook wat water af te voeren. (aluminium deurdrempel). Misschien helpt dat nog een beetje.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Ik reageerde eigenlijk op het antwoord van J10, hij had nl. al een driepuntssluiting.

Maar als je geen driepuntssluiting hebt dan kan dat naturlijk ook opgelost worden met een extra grendel.
vaak wordt hier dan een raamgrendel voor gebruikt, omdat die net als bij sommige 3 puntsgrendels bij het dichtdraaien tevens de deur vaster tegen het kozijn aan duwt/trekt.
deze bijv.


Dit is toevallig een afsluitbare, maar ze zijn er ook met een drukknop.



Nadeel is echter dat als je weg bent en een van de huisgenoten heeft de deur dicht gedaan met deze grendel dat je dan ook niet naar binnen kunt.

suc6

Gerrit Bakker
 

Loesy

  • #8
Ik ben alleenwonend dus dat scheelt ;). Als die hendel maar niet maar beneden klapt als je de deur achter je dichtdoet bij het weggaan.

Ik hou het denk ik maar op die klem die jij hier neerzet.

bedankt Gerrit.
 

Loesy

  • #9
Alleen het is een naar binnendraaiende deur dus de klem zal in het kozijn moeten vallen anders kan de deur niet open omdat het ijzeren deel waar de klem in zou vallen de deur tegenhoudt. Wat hout weghalen denk ik dan.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #10
Ze bestaan ook voor naar binnen draaiende ramen/deuren.
Ipv. de sluitkom wordt er dan een plaatje met een soort haak geleverd waar de grendel dan achter komt te vallen.

suc6

Gerrit Bakker
 

Loesy

  • #11
En waardoor dus de deur daarna gewoon openkan? Ik heb namelijk geen ruimte tussen kozijn en deur. Je moet dan met dat plaatje alsnog wat uit het kozijn hakken denk ik dan.

Hartstikke bedankt gerrit, die ga ik dan maar halen dan ben ik van het gefluit misschien af.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #12
Loesy schreef:
Ik ben alleenwonend dus dat scheelt ;). Als die hendel maar niet maar beneden klapt als je de deur achter je dichtdoet bij het weggaan.

Ik hou het denk ik maar op die klem die jij hier neerzet.

bedankt Gerrit.
Op de voordeur hoor je ze andersom te monteren zodat ze niet dicht kunnen vallen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #13
Klopt,
Dat plaatje is 2 a 3mm dik en moet meestal iets in het hout ingelaten worden of zoals jij zegt uitgehakt worden.

De sloten/grendels zijn bijna overal te koop hou er wel rekening mee dat de sluithaak vaak alleen maar speciaal te bestellen is, dus koop de spullen bij een zaak/bedrijf die beide kan leveren.

En voor dichtvallen hoef je niet zo bang te zijn er zit een soort moment in en mijn ervaring is dat ook bij dagelijks gebruik ze nog steeds echt met de hand dicht gedraaid moeten worden.

Nog een tip er is ook een sluithaak te koop met 2 standen, dat kan soms handig zijn als je de deur op een kiertje wilt laten staan voor ventilatie oid. en toch ook niet zo maar open wilt zetten.

suc6

Gerrit Bakker
 

PdeBruine

  • #14
Bij ons komt ook wat water onder de deur door als de wind verkeerd staat en het flink regent. Dit omdat er een spleet van een paar mm onder de deur zit waar het water onder door kan, dit kan alleen aan de zijkant van de deur waar de weldorpel net een cm ofzo van het kozijn afzit.
Verder zit de deur vol met tochtstrippen in het kozijn, en is voorzien van driepunts sluiting.

Om dit water tegen te houden heb ik een tochtstrip aan de onderkant van de deur geplaatst, hopelijk houdt die het tegen.
Misschien kan jij dat ook doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu