Planken tbv vloer gespleten bij acclimatiseren

RonaldMevissen

  • #1
Hallo,

Wij gaan een houten vloer laten leggen in ons huis. We hebben gekozen voor een eiken houtel molenvloer oftewel Eiken rustiek.
Op dit moment liggen de planken al bij ons thuis om te acclimatiseren.
Nu waren wij de planken aan het verplaatsen omdat deze ons op de plaats van aflevering in de weg lagen.

Tot onze grote schrik zagen wij dat er veel planken bij zitten die 1/4 tot 1/2 gespleten zijn. Vele zo gespleten dat je door de spleet kunt kijken en als je er kracht op zou zetten je het het gespleten gedeelte er af zou kunnen breken.

Moet ik mij daar zorgen over maken? Moet ik dit hout accepteren? Wordt het hout misschien nog zo behandeld met lijm/houtvulsel en waxlak (wij hebben gekozen voor een behandeling van 2x waxlak type 3005) zodat het vast en hard genoeg wordt?

Met vriendelijke groet,

Ronald Mevissen
 

H@ns

  • #2
Ik heb begrepen dat je de vloer door een ander bedrijf laat leggen dan de leverancier van de delen. Die zullen misschien niet eens beginnen met leggen als ze zien dat het hout slecht gedroogd is! Want dat zal vermoedelijk de oorzaak zijn.

Of het is de slechtste kwaliteit die normaalgesproken voor "blindwerk" wordt gebruikt.
Om het even lomp te zeggen; Je verkoopt een hoop knoei, plakt er een label op met een leuke nostalgische term als "molenvloer" of "kasteelvloer" en alles is ineens verantwoord.

Ja maar zo werkt het dus niet! delen met scheuren van meer dan 5cm terug brengen!

De leggers moeten uiteindelijk garantie geven op hun werk, als ze er al aan beginnen en je krijgt na verloop van tijd toch problemen dan wordt het een eindeloos zwarte pieten spel tussen de leverancier en de legger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu