Plafonds, muren en dan de kozijnen ??

SoldaatMuis

  • #1
Hoi !

Allereerst wil ik me voorstellen: Ik ben Tijmen van Binsbergen, 26 jaar, en ga vanaf aanstaande vrijdag samenwonen met mijn vriendin Bianca in een flatje in Katwijk.

Het is de eerste keer dat wij op onszelf gaan. Ik ben niet echt bekend met alles omtrent klussen, dus jullie zullen mij hier nog vaker aantreffen.

Omschrijving: alle wanden in deze flat zijn voorzien van goed behang. Nu hadden wij het idee om eerst de plafonds te witten, daarna over het behang te schilderen, en daarna de kozijnen te doen. Zijn er hier dingen aan waar we goed op moeten letten/ rekening mee moeten houden ? En, is dit wel een logische volgorde ??

Alle tips en trucks die iemand kan geven zijn van harte welkom !
Alvast bedankt !!
Groeten,

Tijmen :cool:
 

Fiesiekus

  • #2
Bianca is prima, Katwijk toch wat minder... :cry:

Schilderen over behang (met latex), oké. Maar het wordt heel lastig om dat behang weer eens te verwijderen. Beter behang nu verwijderen en dan de kale wanden latexen o.i.d.
 

SoldaatMuis

  • #3
We zien er een beetje tegenop om al het behang er vanaf te gaan stomen, maar als het beter wel gedaan kan worden, dan moet het maar. Stel dat we het niet doen, kan je het er dan later samen met de latex er alsnog vanaf stomen, of gaat dat dan niet meer ?

En, is de volgorde is die we willen gaan doen (plafond, muren en dan kozijnen) wel ok ?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het geschilderde behang is er later wel af te halen, maar zoals gezegd dus vrij moeilijk omdat de verf grotendeels de stoom belemmerd. Dat is wel weer op te vangen door met een speciale behang-gaatjesprikker (soort rol met prikkertjes, ook leuk voor Bianca misschien :mrgreen: )
te gebruiken voor het afstomen.

Aan de andere kant: als je nu alles afstoomt kan je in de regel ook niet gelijk gaan schilderen en zal je de muren toch eerst voor moeten behandelen (putjes, gaatjes en oneffenheden wegwerken) want op een geschilderde muur zie je alles. En dat is ook wel weer even een klus. Of je moet een gigantisch groffe muurstructuur willen rollen....

Verder kozijntjes eerst ontvetten en dan pas schuren. Er is via de zoekfunctie hier op het forum zat over te vinden.

Volgorde is prima. Succes met hokken!
 

SoldaatMuis

  • #5
Bedankt voor de hulp en tips ! Ik vind dit forum nu al geweldig :D !!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu