Plafondisolatie badkamer

Louis

  • #1
Hallo,

Betreft het isoleren van het plafond badkamer met douche. Het plafond van deze ruimte (circa 2x3m) is afgewerkt met kunststof schroten aangebracht tegen de houten balken, hierboven is een beloopbare vliering waarvan de schuine wanden zijn geïsoleerd.

Ventilatie van de badkamer is op dit moment door openzetten van raampje, in plaats hiervoor wil ik binnenkort een 10cm ventilator monteren in een van de wanden van de dakkapel.

Teruglezend in de voorgaande berichten in dit forum om te bekijken of dit onderwerp al eerder ter sprake kwam, begreep ik dat isolatie tussen houten balken niet echt een goed idee is (hout moet kunnen ademen...).

Is er nog een andere mogelijkheid (relecterende isolatiefolie als dempremmende laag) om toch nog enige vorm van isolatie aan te brengen?

Mvg

Louis
 

Fiesiekus

  • #2
U wilt het plafond van de badderkamer isoleren? Het effect zal gering zijn i.v.m. de vliering erboven. Ik denk dat het hout wel kan ademen naar de vliering erboven; daar is geen dampdichte laag op de vloer neem ik aan. Met die kunststof schriootjes zal er weinig damp worden doorgelaten.

Die ventilator in de dakkapel; die kunt u beter in de badderkamer aanbrengen.
 

Louis

  • #3
Bedankt voor uw reaktie. Goed te weten dat de kunststof schroten al fungeren als dampremmende laag.

Op de plafondbalken liggen houten planken, maar geen dampremmende laag.
De ventilator komt in de dakkapel die een van de zijkanten van de badkamer vormt. Hierin was ik niet volledig in situatie vermelding .
Heb nog wat glaswol platen over, zal ik de ruimte tussen de schroten en houten vloer hiermee vullen of toch maar zo laten?

mvg

Louis
 

Fiesiekus

  • #4
Louis schreef:
Goed te weten dat de kunststof schroten al fungeren als dampremmende laag.
Dat heb ik dus niet gezegd; door kieren zal de afsluiting niet zo 100% zijn als met folie; maar mede omdat u isolatie tussen/onder (?) de balken aanbrengt, kunnen die balken nog steeds ademen naar boven toe.

De keuze is aan u; bedenk dat de vliering zelf al geïsoleerd is.
 

Louis

  • #5
Dat is begrepen. Bedankt voor de reakties en advies.

mvg

Louis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu