Plafondbalken plaatsen

Snuffthepunk

  • #1
Beste klussers,

Na jaren puzzelen, denken, het weer vergeten en opnieuw oppikken wil ik nu eindelijk plafondbalken gaan installeren. De sfeer die ik wil creeeren zou zoiets als onderstaande link moeten zijn. Dit vind ik echt prachtig.



Ik zit nu zwaar in dubio. Aan de ene kant zijn er gemakkelijke nep balken te krijgen. Deze hebben echter niet de kleur die ik graag wil (het verouderde, grijze eiken). Voordeel is wel dat je ze met een latje eenvoudig kunt bevestigen en dat ze er redelijk echt uit zien.

Aan de andere kant is het natuurlijk super om echte oud eiken balken te gebruiken. Echte balken zijn natuurlijk uit te hollen om ze lichter te maken, maar dan nog... wordt dit niet te zwaar? Zelf zit ik te denken om er bijv. aan weerszijden steunbalken onder te zetten die van vloer tot plafond lopen, mogelijk met een kleinere balk onder een hoe van 45 graden zodat het op een echte balken constructie lijkt. Dan krijg je een beetje dit idee.



Heeft iemand hier tips en truuks voor? Ik kan er maar bijzonder weinig informatie over vinden. De meeste mensen installeren de nep balken van kunststof.

thanks!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
In wat voor type huis wil je dit namaken?
 

Snuffthepunk

  • #3
Hallo Bert, dit zal gaan gebeuren in een appartement uit 2009,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu