Plaatsen wand op stalen balken

The Pipe

  • #1
Door omstandigheden(dreigende ww) ben ik genoodzaakt om zelf te gaan klussen. Nu wil ik op zolder een wandje plaatsen. De enige functie is een afscheiding, dus niet om er iets op te bevestigen of zo. Ik dacht aan gipsplaten aangezien ik verwacht dat dit de goedkoopste wijze zal zijn. Nu is het echter zo dat ik de wand op een plek wil plaatsen waar stalen balken zitten. Ik heb gezien gezien dat ik het frame van hout en eventuele metalen profielen kan maken. In het verleden heb ik dat van hout gedaan aangezien dat behoorlijk goedkoper was, weet niet of dit nog steeds zo is.
Echter hoe krijg ik het frame bevestigt aan de stalen balken. Gaten boren in de balken lijkt mij niet te doen en waarschijnlijk ook niet goed voor de kwaliteit van de balk. Welke andere oplossing zijn er?
Ik hoop dat iemand mij van tips kan voorzien. Ik wil trouwens in de wand een schuifdeur maken, is volgens mij goedkoper en aangezien ook dit alleen maar ter afscheiding is hoeft deze deur alleen maar dicht en niet op slot. Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Athmozz

  • #2
Vorig jaar heb ik de vergelijking gemaakt, en toen was ik goedkoper uit om een wand met metalstuds te maken en daar de gyproc tegen te zetten. Qua deur zou ik een draaideur kiezen, als je een goede schuifdeur wil die niet snel gaat klemmen / zwaar lopen zal je dar meer voor kwijt zijn dan voor een standaard verfdeur.

Wat voor stalen balken zijn het juist? I profielen? Hoe dik?
 

The Pipe

  • #3
Volgens mij zijn het I profielen en zijn ze +/- 0,8 cm.
 

Tiho

  • #4
Hierin kun je zelftappers schroeven, eerst voorboren
 

Mark en 3 meiden

  • #5
Hallo
kun je mischien een foto plaatsen van die stalen balk
dan kunnen we zien of de balk goed bereikbaar is
zo zou ik zeggen maak van plaatmateriaal een soort U profiel wat je over de stalen balk legt
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
Voor een schuifdeur neem je gewoon een board deur die je ook gebruikt voor een draaiende deur.
Je hangt deze op aan een schuifdeur rail met beslag.

Het verschil, voor een draaideur moet je een kozijntje hebben, enkele scharnieren en een slot en krukken.
Voor een schuifdeur enkel een schuifdeurbeslag met greepjes voor op de deur.
De schuifdeur oplossing zal gunstiger ,qua prijs, uitkomen
 

Droid

  • #7
Hoe breed is de wand? Heb je wel de mogelijkheid om aan de zijkant/bovenkant alles goed vast te zetten? Is het een mogelijkheid om de houten regel op de balk te lijmen met PU lijm?
 

Swblom

  • #8
Kun je niet gewoon wat balkjes om het profiel klemmen, met wat MS polymeer of polyurethaan kit ertussen om de zaak vast te lijmen?
 

The Pipe

  • #9


De ruimte waar de wand moet komen.[/img]




De balk
 

Droid

  • #10
Dat is niet op de balk, maar tegen de balk. ;)

Je zou stroken 18mm underlayment op het staal kunnen kitten, en daar vervolgens op verder borduren.

Of je kan aan beide kanten klossen tussen de flensen klemmen en daar je plaat aan monteren.
 

The Pipe

  • #11
Maar als 18mm underlayment op het staal kan kitten kan ik dan niet de houten balkjes 5x5 er op, sorry tegen kitten. Met welke kit moet dat dan. De enige kit die ik ken is kitkat om te eten. Zoals je begrijpt het zegt mij nog even heel weinig.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #12
Ik zou 2-3 tjes gewoon met PU lijm tegen de balken zetten en deze met wat lijmklemmen tijdelijk vastzetten. Dan bovenin nog een dwarsbalkje ertussen, onderkant vast aan de vloer en je hebt je bevestigingen waar je je regelwerk op kan vastzetten. En zoals Droid zegt, tussen de I's klossen slaan zodat je je (gips)platen ook op de balk kunt vastzetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu