Plaatsen van vensterbanken

BartVanmeensel

  • #1
Wij willen in onze nieuwbouw vensterbanken in MDF plaatsen. Nu is er nogal wat ruimte tussen de stenen/cementen ondergrond en de juiste hoogte voor de vensterbank. Hoe vul ik dit het beste op en hoe krijg ik alles het gemakkelijkste waterpas? Ben van plan om vensterbanken te verlijmen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoeveel ruimte moet je overbruggen?
 

BartVanmeensel

  • #3
Een 3 a 4 cm
 

Red

  • #4
Heeft de stucadoor de zaak niet meteen strak gezet?

Ik heb boven nu min of meer hetzelfde *probleem* met nieuwe kozijnen en nieuw stucwerk, echter heeft de stucadoor de muur waar de vensterbank op komt mooi strak gezet. Ik kan nu kiezen om er of vensterbank tegels op te lijmen, of om er een *houten* vensterbank op te lijmen. Ik zou niet zomaar MDF nemen, een beetje regenwater erop en weg is de vensterbank.

Minimaal een behoorlijke kwaliteit met een fatsoenlijke toplaag. Een eventuele kier (vensterbank-kozijn) met afwerklatje wegwerken.

Misschien dat je met een vensterbank tegel met lijm en al net wel uitkomt.
 

Ralph

  • #5
De mdf vensterbank aan de lijmkant in plasticfolie vast plakken. Daarna specie op dat muurtje en de vensterbank er mooi waterpas indrukken. Even de specie een dag laten drogen en de vensterbank er weer afnemen, en dan heb jij een mooie passende basis om verder te werken.
 
  • Like
Waarderingen: Juul..

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Dan zou ik de aannemer vragen om het werk nog even af te maken.
 

Ralph

  • #7
Ik denk niet dat dat voor de aannemer zijn rekening komt Frank. Hij laat immers zonder vensterbanken opleveren en dan is het standaard 5 cm lager dan het kozijn opleveren.
 

Coko

  • #8
Mdf gaat zeker, alhoewel het niet mijn keus zou zijn is het prima te doen.
Indien goed gelakt kun je er gerust een emmer water over leeg schudden, dus over een beetje regenwater hoef je, je dan ook geen zorgen te maken.

Voor het mooiste resultaat plaats je vensterbanken voor het stuccen, in het geval van mdf zou ik de tip van Red opvolgen.
Geef de stuccadoor een stukje mdf van de juiste dikte en hij zet er een strak waterpas profiel onder.
Is dan een kwestie van vensterbank verlijmen en eventuele naden kitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu