Plaatsen latei? Vijver - verticale druk op vangen

Stuart

  • #1
Hallo allemaal, ik ben bezig met het metselen van een vijverbak. In een wand van deze vijver komt een raam. Ik moet nu boven het raam nog een laag maken van 10cm metselen waar vervolgens chinees hardsteen op gelijmd gaat worden. Ik dacht nu om twee lateien naast elkaar te leggen/metselen(wand is 20cm dik). Het raam wordt aan de binnenzijde van de wand gekit(drukt dus door de druk van het water tegen de wand). Iemand enig idee of dit werkt daar een latei gemaakt is om verticale druk op te vangen?????
 

Geus

  • #2
Geen enkel probleem, zeer waarschijnlijk ben je zelfs aan het "overengeneeren". De horizontale druk van 10 of 20 cm water is niet veel, dat kan een latei met het grootste gemak hebben. Zelfs als via de glasplaat nog wat meer druk wordt overgebracht, is je constructie ruim voldoende.

Je oplossing is wel praktisch, omdat je 20 cm breed gaat, je kan er dan wel met gemak op lopen.
 

Stuart

  • #3
Ik neem aan dat het geen probleem is dat ik de latei "op zijn kant" leg???!! Op deze wijze is de hoogte 10 cm en sluit perfect aan op het metselwerk. Tussen de twee lateien ontstaat dan wel een holte van +- 4 cm maar dit vul ik wel op met pur of als dat te slap is met metselwerk.
 

Geus

  • #4
Geen probleem. Hoe stevig/ dik is dat chinese hardsteen? Als dat sterk genoeg is om die 4 cm te overbruggen, hoef je volgens mij niet op te vullen, hooguit bij het raam, voor de mooiigheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu