Pijpventilator plaatsen op schoorsteen tbv ventilatie badkmr

Baltazar

  • #1
Beste klussers,

In mijn badkamer (3 bij7) loopt een schoorsteenkanaal waarin een rond gat zit van 21cm met een rooster ervoor. Mijn badkamer wordt op dit moment geventileerd door "natuurlijke trek" Dit is natuurlijk niet voldoende.

Buiten bovenop de schoorsteen is op een oude grespijp een regenkapje gemonteerd. De grespijp heeft een diameter van 20cm. De bovenkant van de schoorsteen loopt zegmaar taps toe naar de grespijp; een soort afgetopte ronde piramide :) . De schoorsteen is aan de onderkant dicht.

Nu wil ik mechanisch gaan ventileren in dat bestaande kanaal (de oude schoorsteen).
Ik heb mijn oog laten vallen op een pijpventilator van st#rk. Deze is eigenlijk bedoeld voor een schuin dak of een plat dak. Voor een platdak heb je een aluminium plakplaat nodig waarop de pijpventilator geplaatst wordt.

Nu wil ik de bovenkant van mijn schoorsteen egaliseren (plat maken met zandecement), Daarop de plakplaat monteren en daarop de pijpventilator.

Is dat een goed idee?

En hoe doe je dit in detail?


Mzl,

Baltazr
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Hoe zit het met de lucht toevoer de meeste mensen vergeten dit. heb je bv onder de deur genoeg ruimte of zit er een rooster in. zonder een goeie luchttoevoer heb je ook geen goede afvoer, zelfs niet als je mechanisch gaat ventileren.
 

Baltazar

  • #3
Er is voldoende toevoer van lucht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu