Perilex WCD aanleggen voor 8300 Watt

Rroot

  • #1
Heren,

Ik heb zojuist een nieuw appartement betrokken en ik heb een elektrische kookplaat met fornuis 8300 watt. Ik heb nog geen perilex WCD maar die wil (moet) ik wel aanleggen.

Daarnaast weet ik nog niet of ik een kookgroep heb maar dat is ook nog iets waar ik achter moet komen. Op de Perilex stekker staat met een duidelijke oranje sticker dat het apparaat aangesloten is voor 3 fasen.

Mijn vragen:
  1. Is 8300 watt niet teveel voor 2x230? Ik ga er vanuit dat ik dan niet alle 4 de pitten + de oven op volle toeren kan gebruiken. (iets wat praktisch niet voorkomt, het is geen mensa of restaurant)
  2. Er zit een simpel 2 weg stopcontact in de keuken, ik moet nog controleren of dit een kookgroep betreft. Indien dit het geval is hoe sluit ik dan de WCD aan voor 2x230.
  3. Hoe bouw ik mijn Perilex stekker om naar 2x230?
Alvast bedankt!
 

Toon

  • #2
"Op de Perilex stekker staat met een duidelijke oranje sticker dat het apparaat aangesloten is voor 3 fasen."

Lijkt me dan duidelijk, je hebt een 3-fase aansluiting nodig. Je zou nog in de gebruiksaanwijzing kunnen kijken of het apparaat geschikt is voor 2 x 230 V, maar dat zal wel niet. Op een 2 x 230V groep kan je rond de 7000 W aansluiten. Dit apparaat zit er ver boven.

Ik denk dat er niets anders op zit dan een 3fase groep aan te laten leggen door een installateur, wellicht kun je de leidingen en bedrading zelf aanleggen, maar laat het werk in de groepenkast over aan een installateur.

Blijft de vraag nog of je al een 3-fase aasluiting van de energieleverancier hebt.
 

Ronald42

  • #3
Maak het apparaat open daar waar het snoer naar binnen gaat. Meestal 1 schroefje.

Hier tref je in 90% van de gevallen de verschillende aansluitschema's aan. Hoogst waarschijnlijk ook die voor 2x230 V~
Het maximum vermogen zal echter niet hoger zijn 7300 W. Lees even de technische gegevens door hiervan word je vaak wel wat wijzer.

Een kookgroep (2x230 of 400 V) zal je zeker aan moeten (laten) leggen. Gebruiken in normale WCDs is niet mogelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu