Pendelende 3-weg klep Vaillant hr solide 18-22C

Arie10

  • #1
Beste mensen,

Ik heb een op zolder geinstalleerde Vaillant hr solide 18-22C uit 2004 aangestuurd door een Honeywell Chronoterm Vision (touchscreen) beide modulerend.

Inmiddels zit de 3e driewegklep motor erin (1x garantie). Zelf heb ik uit voorzorg de insert vorige week vervangen.

Wat mij opviel is dat de laatste 3-weg klep een brommend geluid maakt als hij pendelt. Als je je hand er lichtjes ophoud is het grotendeels weg. Daarnaast tijdens het pendelen een soort waterslag geluid in de leidingen. Blijkbaar zijn deze geluiden normaal?

Is iemand bekend met een rubber dopje dat je op de insert moet monteren voordat je de motor erop klikt? Dit lag onderin in de ketel in een zakje en past er precies op.

De grootste vraag is eigenlijk dat ik opmerk (en volgens mij is dat sinds de modulerende thermostaat) dat de driewegklep motor heel vaak pendelt tussen warm water en cv, zonder dat de ketel aanslaat. Sterker nog, er is niets te zien in het display maar de motor pendelt wel degelijk.

Dit is met name 's nachts vervelend gezien de bijgeluiden en dat 6x in het uur.

Btw het is niet om de tap comfort op temperatuur te houden. In rust stand staat de 3-weg klep omhoog en dit is de ww stand dus zou hij niet hoeven schakelen.

Iemand een oplossing?
Alvast bedankt!
 

Ronbroek

  • #2
Probleem had ik ook, twee tyraps lossen het op :D

 

Arie10

  • #3
Bedankt, daar zou ik niet op gekomen zijn :D
Inmiddels de tyraps gemonteerd en het gebrom hoor ik niet meer!

Als techneut vraag ik me alleen nog af waarom zo'n motor heen en weer moet gaan, zonder dat er wat gebeurd. En waar dat zwarte rubbertje voor dient.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu