Pen gat verbinding nieuwe kozijnen

Poerk

  • #1
Beste klussers,

Mijn kunststof kozijnen worden momenteel door een professioneel bedrijf (althans, dat hoop ik) vervangen door hardhouten kozijnen. Echter, de enige houtverbindingen tussen de verschillende stijlen zijn twee grote parkers. Er wordt geen gebruik gemaakt van pen-gat verbindingen en bruislijm, maar de kozijnen worden ter plekke (vanwege de afmetingen van 350 x 250 cm) in elkaar geschroefd.

Mijn vraag is of dit voldoende sterk is. Pen-gat verbindingen zijn er niet voor niets lijkt mij, of zijn die uitgevonden toen men nog geen schroeven hadden?

Hoor heel graag jullie mening.

Met vriendelijke groet,

Geert

 

Klus aruba

  • #2
Bij mij zijn ook alle deur en raam kozijnen zo gemaakt. Het leek mij ook kort door de bocht maar ik ben geen timmerman. Het zit al 7 jaren zo zonder probleeem. Ik denk dat de reden is dat je het kozijn zelf verankerd in de muren met kozijnankers en kan dus geen kant op. Vervolgens werd de te grote opening geheel dichtgesmeerd met cement en door het ingefreesde profiel vult het cement de holle riumte achter het kozijn op en verankerd het nogmaals.
Het lijkt dus te werken mits het maar goed in/aan de muren wordt verankerd.


succes
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Naast pen en gat verbindingen worden er ook verbindingen gemaakt door de profielen te contramallen en dan met lijm en schroeven of deuvels te verbinden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als je het laat doen, mag je er vanuit gaan dat ze weten waar ze mee bezig zijn. We beoordelen hier geen werk van anderen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Inderdaad, en daarom gaat deze op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu