Pelgrim vaatwasser GVW835 loopt niet door

Croon

  • #1
Mijn pelgrim GVW 835 stopt als het programma bijna klaar is. De timer loopt niet door. De motor van de timer lijkt wel te lopen aan het geluid te horen.

Als ik de klep open zie het er wel naar uit dat de mchine klaar is.
Ik heb wel de veer uit de klep die tussen zout reservoir en de kuip zit. moeten weghalen omdat deze niet aangestuurd wordt (maar 14 Volt).
en ik moet na iedere wasbeurt de timer handmatig verder zetten.

Wat een beetje lastig is omdat het een inbouw vaatwasser is. Nu gaat mijn vermoeden uit naar de timer. Kan iemand hier mijn bevindingen bevestigen.
 

Henny

  • #2
Ik heb wel de veer uit de klep die tussen zout reservoir en de kuip zit. moeten weghalen omdat deze niet aangestuurd wordt (maar 14 Volt).
Kan je hier iets duidelijker over zijn?
 

Croon

  • #3
Er zitten twee klepjes in de machine: een inlaat klep en die andere die onderin het zout reservoir bakje.

En dit tweede klep wordt niet aangestuurd, waardoor er geen water in de machine komt als hem aanzet staat de machine alleen lucht te verpompen. Als ik extern 220 V op dit klepje zet gaat er wel water door de machine dus heb voor test doeleinde het veertje uit dit klepje gehaald zodat deze als het ware altijd open staat.

Om te kijken of het programma nu wel wordt afgemaakt heb ik vervolgens een programma gestart en weer blijft hij hangen als hij bijna klaar is.

Ik hoop dat dit verhaal de boel iets duidelijker maakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu