Pelgrim GVW555 Storing

Bettie79

  • #1
Hallo,

Mijn Pelgrim GVW555 vaatwasser heeft een storing. Wat is het geval. Hij piept continue en hij knippert ( de startknop) twee keer, dan even niet en dan weer twee keer etc, etc...ook hoor je de pomp steeds..
Verder zag ik dat hij wel heeft gespoeld en dat hij het water afgepompt heeft, er zat vuil in de filters( van deze afwas ) dit heb ik verwijderd en op de machine gereset maar niets. Ook nog geruime tijd de stroom eraf gehad en toen opnieuw geprobeerd maar nee de storing blijft.

Heb pelgrim gemaild maar waarschijnlijk krijg ik daar pas volgende week reactie op, telefonisch zijn ze weekends ook niet te bereiken, wie helpt en weet wat deze storingsmelding inhoudt? En hoe eventueel te verhelpen?

Alvast bedankt!
 

Bettie79

  • #3
He, bedankt! Ik heb die vraag zo niet kunnen vinden...

Maar als ik dat zo lees dan is het best even een karweitje...de vaatwasser is 1,5 jaar oud dus we hebben nog garantie, dit zou er toch wel onder vallen toch? Of hebben we dit probleem door toedoen van onszelf?
 

Pepjo

  • #4
Volgens mij heb je binnen de twee jaar na aankoop recht op garantie.

Ga dus niet zelf rommelen, maar laat het door de fabrikant oplossen, dan verspeel je de garantie niet.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het zou kunnen zijn, dat er een overstroming heeft plaatsgevonden ten gevolge van niet schoongemaakte filters. In dat geval loop je de kans dat er voorrijkosten gevraagd worden, ook al is het garantie. Dat hangt van de garantievoorwaarden af.

Je zou dus de voorplint er af kunnen halen, en kijken of er water in ligt, zo ja, met een spons o.i.d. verwijderen. Blijft de machine daarna goed werken en komt er geen water meer onderin, dan is er verder niets aan de hand en was het een eenmalige overstroming.

Alternatief is wachten tot het water opgedroogd is, maar dat kan wel een paar dagen duren.

Informatie over dergelijke storingen vind je niet alleen bij het door Pieter Jan genoemde onderwerp, maar ook door de zoekfunctie te gebruiken met "lekkage pelgrim" in de rubriek "keukens".
 

Bettie79

  • #6
We gaan even kijken of er water in de bodemplaat ligt en zo ja halen we dat weg. Dinsdag komt er ook iemand voor de keuken dus anders laat ik hem ernaar kijken. Als het water weg is ( als het er ligt ) en hij is nog in storing laat ik Pelgrim komen.

BEeankt voor alle reacties!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu