Pelgrim GVW555 klappert op de waterleiding

K.neven

  • #1
Onze vaatwasser geeft een irritante tik/bonk op de waterleiding, wat zelfs te zien is onder de wasbak aan de aanvoer voor de mengkraan.
er is wel waterdruk tot de elektrische watertoevoeronderbreker. Het lijkt op een terugslagklep/membraam van de waterleidingmeter. Dit is het echter niet. Wat kan het wel zijn?
 

K.neven

  • #3
Wat maakt dat het enige tijd geleden met een enkele tik tijdens watertappen van de vaatwasser is begonnen?het is steeds frequenter geworden en dat inmiddels de vaatwasser helemaal geen water meer pakt? Hij slaat nu na een seconde of tien af. als het in de leiding zou zitten zo het toch alleen bij starten en stoppen van de vaatwasser hoorbaar zijn? de kraan die er vlak bij zit , maakt geen lawaai bij openen en sluiten.
 

K.neven

  • #4
'k heb inmiddels de kraan getest op warmwatertap. hij klappert dan inderdaad op de waterleiding.'k heb dus een dubbel probleem; een klapperende leiding en een vaatwasser die het niet meer doet. Kan door het klapperen van de leiding tijdens het watertappen de vaatwasser het begeven?
 

DSR9500

  • #5
Controleer eens of er water onderin de machine staat; dus of er lekkage is opgetreden.
 

K.neven

  • #6
Er staat geen water in. Ik inmiddels mijn buurman gesproken. Hij heeft ook een demper geplaatst, zowel beneden bij de vaatwasser als boven bij de wasmachine.
hij heeft ook ondekt dat de elefkronische waterafsluiter vast zit. wrs is er wat afval vanuit de leiding in gekomen. Hij maakt in elk geval geen reactie om de klep te openen, wat de buurman afleidde uit het feit dat er geen magnetisch veld optreed als je de vaatwasser aanzet. Ik snap hier niet alles van, maar hij werkt in de chemie, en weet alles van afsluiters enzo. we proberen nu een nieuwe slang aan te sluiten en zien dan wel weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu