Pelgrim 935 knippert twee keer

Baske

  • #1
Hallo,

ja, ben nieuw hier. Ben normaal tweewielermonteur, elke motorfiets trap ik in gang en bij zon stomme vaatwasser wil t niet lukken.

Door werkzaamheden in de straat is de stroom eraf geweest tijdens een draaiprogramma en nu knippert hij 2 keer en begint te piepen...

Ik denk dat er niks kapot is, omdat hij het deed tot de stroom eraf was en naderhand niet meer. Bij 2 keer knipperen komt een natte bodemplaat naar voren, maar ik kan niet geloven dat er iets kapot is. Hij is gewoon halverwege zn programma gestopt. Kan iemand me helpen met dit probleem? Na 6 jaar weer met de hand de afwas doen valt echt tegen.

Ik heb de stekker er al ruim een half uur uitgehaald maar geen resultaat. En voor ik een vakman bel wil ik toch even zelf aan de gang omdat mij het geen supergroot probleem kan zijn..

Alvast bedankt, Bas
 

Pepjo

  • #2
Die natte bodemplaat zou kunnen, het hoeft overigens niet zo te zijn dat die ook echt nat is, slechts dat de beveiliging is aangesproken.

Ik zou hem toch even demonteren en kijken of je de boel kunt resetten.

Tekening :


Link
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Deze vaatwasser is, zo te zien aan de door Pepjo geplaatste afbeeldingen, een product uit de Bauknecht/Whirlpool stal.

2 keer knipperen is bij die machines inderdaad de aanduiding van een geactiveerde vlotter op de bodemplaat.
Je kunt voor identieke problemen de zoekfunctie gebruiken met "lekkage Bauknecht".
Zoeken met "GVW935" of alleen "pelgrim" levert ook nog wat resultaten op. :wink:

Kijk even of er aan de zijkant van de deur ook een nummer staat dat begint met 85.... en vermeld dat eventueel.
 

Baske

  • #4
En opgelost, er lag een beetje water op de bodemplaat. Doordat de stroom eraf is geweest heeft de slang de druk niet kunnen verwerken en is wat gaan lekken. Ik heb de plaat drooggemaakt en een beetje verbogen zodat de volgende keer de vlotter niet omhoog komt en het programma stilzet.

Nadat alles weer in elkaar zat en ik wilde starten gingen er ineens 6 lampen achter elkaar branden. Dit bleek us op de waterstop te duiden. Met een tangetje teruggetrokken en ik hoef nu niet meer met de hand af te wassen.

Dankjewel voor jullie hulp.....

Bas.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Baske schreef:
...zodat de volgende keer de vlotter niet omhoog komt en het programma stilzet
Zoals ik het lees, heb je de beveiliging tegen lekkage geheel uitgeschakeld hierdoor. Dat zou niet zo best zijn, want als je een keer een échte lekkage krijgt, loopt je keuken vol water. De vlotter moet wel zijn werk kunnen doen!

Of begrijp ik het verkeerd? :wink:
 

Baske

  • #6
Het volgende probleem is er nu.... Van het 2 keer knipperen naar weer in weking gaan is gelukt. Als we echt een lekkage hebben dan kunnen we inderdaad eeen nieuwe vloer in de keuken leggen, maar ja.... Shit happens

Mijn vriendin start vandaag de vaatwasser op en hij begint... voor 20 sec. of zo... 6 keer een lampje wat flikkert. Betekent op zn Brabants gezegd.... Gin water...

De beveiliging bij de kraan is naar beneden gedrukt, geen water dus. Met het opnieuw uittrekken van de stop is het niet verholpen....

Ik heb zojuist dat zwarte filter onder de zeef doorgeprikt, alle zeven gecheckt en of ik de stroom erafhaal of reset, maakt nie uit. Het programma begint te draaien, stopt en bij controle blijkt dat de waterstop op de slang dicht zit. De vaatwasser is bijna 7 jaar oud, niet superveel gebruikt ivm 2 mensen in een gezin.

Wie kan en wil me helpen?

Bedankt, Bas
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu