Panasonic ne-1757 magnetron met error F 44

Dirk28

  • #1
Het apparaat werkt op zich normaal maar soms na een kwartier geeft hij een error F44 en is dan vervolgens niet meer te bedienen.
Als ik dan de stekker er uit haal en daarna weer opstart doet hij het weer.
Soms een 15 min en soms een halve dag, zonder een error te geven.

Kent iemand dit apparaat met deze vreemde storing?
Of wat de omschrijving is van error F 44?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgens de gebruiksaanwijzing ( blz 25) betekent foutmelding F44, dat er een defect is in het bedieningspaneel, en dat, indien het herhaald voorkomt, het apparaat naar een reparateur gebracht dient te worden.

Het zou kunnen zijn, dat er tijdens het koken met de magnetron erg veel waterdamp vrij komt, en die in het bedieningspaneel terecht komt, waardoor dat niet goed meer werkt.

Omdat aan het zelf repareren van magnetrons grote risico's verbonden zijn wegens zeer hoge spanningen die nog lang na uitschakelen aanwezig blijven, en gevaar voor straling na her-montage, worden op dit forum géén aanwijzingen gegeven hoe dergelijke apparatuur te repareren.

Het beste is dus, indien nodig, een keuze te maken tussen laten repareren of vervangen.
 

Dirk28

  • #3
Nou inderdaad wat betreft de waterdamp bij veel damp gaat hij zeker in de fout, maar bij weinig damp niet bijv [kom met water] gaat het wel goed.

Ik zal het apparaat nog eens loshalen, en bij het bedieningspaneel de boel eens proberen beter af te schermen [isoleren] met bijv plastik spray.
bedankt voor de snelle reactie.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zoals eerder gezegd: demonteren van het apparaat betekent risico op lek van magnetron straling na montage, en dat moet niet onderschat worden.

Daarom geven wij geen enkele hint hoe iets dergelijks zelf te doen en eigenlijk raden we dergelijk kluswerk af.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu