Paalfundering nodig carport?

DaniR6

  • #1
Ik wil een carport plaatsen van 3x5 meter naast mijn schuur. Onder de carport wordt het betegeld. De kosten voor de carport vallen mee, maar toen ik ging berekenen wat ik alleen al aan de paalfundering kwijt zou zijn schok ik wel even. Het is gewoon een goedkope carport van geïmpregneerd hout dus ook niet zo`n hele zware. Is een paalfundering hierbij echt wel nodig? En zo ja wat zijn de minimale afmetingen van een bekisting per paal? Heeft iemand misschien een goedkopere oplossing. Mijn berekening zegt dat ik voor 1 paalfundering al meer dan 50 euro kwijt ben en dat maal 6 is 300 euro(zonder bekisting)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat bedoel je met "paalfundering"?

De carport moet een fundering hebben, soms is een flinke stoeptegel eronder al voldoende. Dit valt echter niet aan te geven met zo weinig informatie. Je kan ook bij je in de buurt eens rondvragen hoe anderen het hebben gedaan.
 

DaniR6

  • #3
Met paalfundering bedoel ik een bekisting in de grond gevuld met beton per paal, zoals in een aantal klusvoorbeelden op internet te vinden is. Praxis en gamma hebben hier voorbeelden van maar denken natuurlijk commercieel en geven minimale afmetingen voor een bekisting waarbij ik mij afvraag of dit wel echt nodig is. Dan heb ik wel 5 zakken beton nodig per bekisting. Degene waar ik de carport wil kopen geeft aan dat ik 1 zak per paal nodig heb :shock: Vandaar dat ik even goed wil informeren naar de mogelijkheden en ervaringen van anderen. Ik ga ook zeker rondkijken bij mij in de buurt ;)
 

EvdL

  • #4
Vaak is een zak portland met zand/grind goedkoper dan de kant en klare beton
( Verhouding 1 schep portland, 2 scheppen grind en 3 scheppen zand)
 

Sjaan Smit

  • #5
Zou die scheppen zand en grind ff omdraaien denk ik.....of heeft het een reden?
 

Tiho

  • #6
Als je woont in een gebied met een zachte grondsoort zoals veen, zal de boel wel gaan zakken op deze manier.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Als de carport aan een schuur vast zit, is beton rond de paal misschien niet eens nodig. Een flinke stoeptegel geeft zelfs meer draagoppervlak. Maar eerst erachter komen wat voor grondsoort je hebt.
 

Henk E

  • #8
Waar ik niemand over hoor is de opwaartse kracht tijdens zeer harde wind
gaat zoiets dan niet de lucht in bij een storm?
 

Ponus

  • #9
Denk ook altijd aan sneeuw op google kun je bereken hoeveel gewicht een laag van 1cm is op je dak en dat is nogal wat
 

DaniR6

  • #10
Ik woon in Assen dus Drenthe en hier ligt voornamelijk gewoon zand met misschien klein beetje veen. Wat ik ook wel eens hoor is dat je per paal een gat moet graven en onderin een stoeptegel plaatsen en dan vullen met (snel)beton en daarin een paalpunthouder. Tja zo doet volgens mij iedereen het weer anders
 

Tiho

  • #11
Als er maar gewicht aan de paal zit en deze stabiel staat. Die houder die je nu noemt is er een met betonijzer eronder. Als je het zo doet staat je paal ook niet nat.
Ik maak voor kennissen wel eens vierkante plaatjes met een grote moer erop gelast en.op de hoeken gaten voor 5 mm schroeven. Dan verzinken ze de moer in de paal en schroeven hem vast. Storten ze draadstangen in het beton en draaien daarna zo de.paal.erop. Dat stelt ook heel makkelijk in.de.hoogte.


En dan slaan we er hier nog eerst een.paal onder maar dat hoeft op zand niet.
 

DaniR6

  • #12
De fundering heb ik bijna klaar. Eerst paalpunten juist geplaatst en snelbeton gestort en staat mega vast! Heel erg mooi te gek maar nu het volgende. Ik heb voor de carport netjes een vergunning aangevraagd bij de gemeente en de volgende dag werd ik direct gebeld dat dit niet nodig is en dat ik alleen even langs hoef te komen om te laten zien wat precies de bedoeling is. Dus ik de vergunningaanvraag weer intrekken anders zou me dat geld kosten. Vandaag naar de gemeente geweest en ja je raad het al....in ons geval moeten we WEL een vergunning aanvragen. En waarom?
Alleen omdat onze entree aan de zijkant van het huis zit (hoekhuis) en dit dan als de voorgevel wordt beschouwd en je dan te maken hebt met de 1 meter grens aan de zijkant waarbinnen je niet mag bouwen :shock: Kan ik alsnog een vergunning aanvragen en maar hopen dat het wordt goedgekeurd. Carport zet ik gewoon neer. Iedereen bij ons in de buurt heeft een carport behalve wij. Wordt het afgekeurd dan zet ik alles te koop :x
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #13
Er zijn nadelen aan een hoekwoning...

Je bent al begonnen terwijl de vergunning nog niet verleend is. Hou er rekening mee dat de legeskosten 3x zo hoog kunnen worden hierdoor.
 

DaniR6

  • #14
Tkss voor de waarschuwing! Gelukkig is het maar een goedkoop carportje dus dat risico neem ik dan maar
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu