Overkapping monteren op rabatdelen

Roykes

  • #1
Wij willen een aluminium terrasoverkapping plaatsen van een nog nader te bepalen merk. deze staan op 2 palen aan de voorzijde. de achterzijde bestaat uit een muurprofiel waarop het dak bevestigd moet worden (polycorbonaat platen)
echter zit er op de gevel rabat delen met daarachter een houten constructie voor het kozijn.
de zeikanten van de overkapping kunnen we voor ong. 30 cm vast op een betonnen muur.

nu de vraag. is dit allemaal wel sterk genoeg? als er geen sneeuw op ligt vertrouw ik het wel maar wat als er nou sneeuw op ligt? dit is een heel gewicht.

zou dit voldoende zijn? of moet ik extra voorzieningen treffen? iemand een idee?

zie de foto ter verduidelijking.
 

Honda2012

  • #2
Sneeuwvrij houden geen optie?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Het is naar mijn mening verstandiger om ook aan de muurzijde een tweetal staanders te plaatsen, zodat de constructie zelfdragend is. 30 cm is wel erg weinig.
 

Roykes

  • #4
Ik wil 2 dragers op de betonnen muur maken dit is eigenlijk hetzelfde als 2 palen.

mischien kan ik hem wel aan de eerste verdiepingsvloer vast maken met lange draadeinden en messing pluggen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Het aanbrengen van twee staanders is natuurlijk niet hetzelfde. Je hebt te weinig houvast in beide muren om een goede bevestiging te maken. Dat kun je mi relatief eenvoudig oplossen door het dak te laten rusten op twee afzonderlijke staanders.

Als je bevestigingen wilt maken aan de verdiepingsvloer wordt een en ander veel complexer. Je zult dan moeten beoordelen of de vloer deze belasting kan dragen en ook zul je de gevelbetimmering (deels) moeten verwijderen om een dergelijke bevestiging te maken.
 

Roykes

  • #6
Of ik hem nou op 2 palen zet die in grond staan, of op 2 'palen' die aan een betonnen muur zitten vastgeboord zitten lijkt mij toch echt hetzelfde..

ik zal eens bij mijn buurman gaan kijken hoe hij dat heeft gedaan, die heeft het volgens mij op onderconstructie van de rabatdelen gemonteerd.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Je vraagt je toch af of je een voldoende sterke verbinding in de betonnen muur kunt maken? Dat is inderdaad lastig omdat je erg dicht op de rand moet boren. Met losse staanders heb je dat probleem niet en kun je het gehele gewicht afsteunen op de grond.
 

Roykes

  • #8
Misschien is het lastig te zien op de foto, maar ik heb ongeveer 30 cm beton in de breedte (zover steken ze uit de gevel). dus dat moet wel goed komen! het probleem met palen is dat ze dan voor het glas staan wat er nou ook niet echt netjes uitziet.
 

Roykes

  • #9
Heb het even nagevraagd , hij heeft ze gewoon in het rachelwerk achter de planken geschroefd.

ik wil het eigenlijk gewoon in de verdiepingsvloer (beton) boren met draadstangen en messing pluggen. de draadstangen zullen dan ongeveer 5 cm lang zijn. en dit moet sterk genoeg zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu